Hem / Träning & kost / Vinn biljetter till helgens Functional Fitness-tävlingar i Malmö

Vinn biljetter till helgens Functional Fitness-tävlingar i Malmö

Nu i helgen (3-4:e oktober) körs ett av de mest inspirerande och underhållande eventen i Functional Fitness i Baltiska Hallen i Malmö. Om du är intresserad av att vinna fribiljetter så lämna en kommentar nedan till den här artikeln eller på vår Facebook-sida. Vi lyckades få tag på Anna Mugelli som är projektledare för det här spännande fitness-eventet, och vi passade på att ta reda på mer om tävlingarna som går under namnet ”Torso Twisted”.

Vad är Torso Twisted?
– Torso twisted är en tävling i Funktionell fitness (torso-twisted.com). Tävlingen är unik på många sätt, den arrangeras i Baltiska hallen, plats för 5000 besökare. Vi arbetar hårt på att ha lite annat än bara fokus på tävlingen, så vi har ca 20 utställare, olika uppvisningar i pauserna, god mat från Nordic Streetfood, gott kaffe  och en massa roliga människor. vi har 140 lag, med hela eliten på plats med många som tävla games och regionals. Deltagarna tävlar i lag med två personerDom, i 7 wod:ar under två dagar (wod = workout of the day = träningspass). 4 olika klasser, standard, high standard, master 35 och master 40, dam och herr. Många länder är representerade, framförallt norden och norra europa.

torso_twisted_women

Är övningarna (WOD) något som en måttligt tränad motionär skulle klara av?
– Både ja och nej, i standard är det mesta genomförbart för den vanliga motionären, men high standard är det elitatleter som håller en väldigt hög klass.

Det är en hel mängd proffs som ska delta. Hur många timmar i veckan lägger proffsen ner för att komma i form till en sån här tävling?
– Jag skulle säga att många, ligger på 20-25 h i veckan, trots vanliga arbete också.

Eventet pågår under två dagar. Är det några speciella highlights som man absolut måste se?
– Finalen kommer vara superspännande och klart rolig att se, men hela helgen kommer vara fartfylld och många gånger kommer man bli imponerad av dessa otroliga atleter. Vi kör 3 wod:ar på lördagen och 4 på söndagen. Alla lag kör mist 5 wodar, sedan är det en cut innan semifinal och final.

torsot_twisted_final

Utöver tävlingarna är det utställare på plats. Kan du beskriva det mer?
– Vi har utställare med lika olika inriktningar, kläder, kosttillskott, massörer, naprapater, tandblekning, utrustning och andra tillbehör. Vi tänker att när man vill ha lite omväxling från tävlingarna så kan man ta en paus, strosa runt lite, shoppa lite och kanske dricka en god kopp kaffe.

Uppdatering: Vinnarna är nu utsedda! Stort grattis!
Follow my blog with Bloglovin

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

4 Kommentarer

  1. Go hard or go home!

  2. Vi är två stycken som kommer hem från New York på lördag morgon och anländer till Malmö vid 09-tiden. Vi vill åka direkt till tävlingarna och hejja på våra vänner!! 🙂

  3. Jaaa jag och min sambo vill in och heja fram min svåger som skall tävla! Vi tränar alla på Crossfit Sydkusten i Trelleborg. Hade varit sjukt kul att vinna biljetter!

  4. Christina A Thysell

    Självklart är vi på plats och hejar. Vinner vi biljetter kan vi spendera mer pengar hos utställarna istället!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *