Hem / Träning & kost / Vältränad vegan – tjejen som krossar alla fördomar

Vältränad vegan – tjejen som krossar alla fördomar

Har man nosat lite lagom på vilken kost som rekommenderas för styrketräning, så blir man ganska snart upplyst om att protein är viktigt att få i sig. Man läser om muskulösa fitnesskillar och tjejer som frossar i proteinhaltiga måltider som kvarg, råa ägg, lax med broccoli, lax med torsk, torsk utan salt, kyckling med lax och sist en torsk innan läggdags. Yvette Fox tävlar på proffsnivå i fitness och har en kropp som inte går att få mer vältränad, symmetrisk och väldefinierad. Hon är helt enkelt en fantastisk inspiration för alla som är seriösa med sin träning. Det intressanta är att hon är vegan. Hur lyckas hon med träningsresultaten trots en kost som är helt växtbaserad och utan kött, fisk, mjölk och ägg?

Falska myter om vegan-kost och träningsresultat

yvettefox3Yvette har under hela sitt liv varit aktiv inom olika sporter och under sin karriär många direkt felaktiga påståenden om vegan-kost och träning. Många har ansett att man inte får i sig tillräckligt med protein eller att vegan-kosten inte är lika komplett som en kost med kött, fisk, mjölk och ägg. Hon ser till och med vegan-kosten som en tävlingsfördel då den ger henne en bättre näringssammansättning än hennes konkurrenter. Det krävs inte mycket mer bevis än att titta på bilderna på henne. Omöjligt att inte beundras av henne och känna sig inspirerad. Hon nämner även Venus Williams, Carl Lewis och Timothy Bradley (superframgångsrik boxare) som ytterligare exempel på veganer som dominerar sin sport.

Vi vill så klart veta mer

Så klart vill vi fråga Yvette mer om hennes erfarenheter och tips när den gäller att få en snygg kropp.
Vad är dina bästa råd för att komma i superform?

– Det finns fyra huvudsakliga faktorer som spelar roll: hur ofta du äter, frukt, vatten och sömn.
Sikta på att äta 5-6 små måltider varje dag och ät protein varje gång. Detta håller din förbränning igång. Uteslut all frukt. Även om frukt är saftigt och naturligt så innehåller det mycket fruktsocker som, om man äter mycket, gör att man lägger på sig fett. Drick rikligt med vatten, flera liter om dagen. Det hjälper till att rensa ut gifter, undertrycker aptiten, och hjäper kroppen att bryta ner fett och fördela nyttiga näringsämnen i kroppen. Se till att sova ordentligt. Din kropp behöver vila för att reparera muskler, vävnader och celler.

Vad är dina bästa tips om någon skulle vilja bli vegan och samtidigt siktar på att vara vältränad?

  1. yvettefox2Använd din växtbaserade diet som en tävlingsfördel. Sträva efter att ligga på maximal hälsonivå med förbättrad uthållighet, koordination och återhämtning.
  2. Ät hel växtbaserad mat så mycket som möjligt. Tänk: -”är detta den MEST näringsrika tuggan som är möjlig?”. Använd tillskott endast när det är absolut nödvändigt. Föreslag: D-vitamin och vitamin-B12
  3. Försök äta runt 10% protein av dina dagliga kalorier. Tempeh, tofu, seitan, edamame, bönor och linser är bra val.
  4. Ingen begränsning på mörkgröna bladgrönsaker. Inkludera en ”supermat” i varje måltid (hampafrön, linfrön, chia, quinoa, goji- och acaibär, spirulina). Ät bär med din proteinshake omedelbart efter träning.
  5. Kokosnöts-, linfrö-, macadamia- och mandelolja innehåller bra fett, tillsammans med avocados. Använd dem med förnuft.

Ett stort tack till Yvette för alla tips och bilder!

Vill du inspireras ännu mer av Yvette så hittar du henne på Twitter och Instagram här:

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *