Hem / Accessoarer & smycken / Välj rätt smoking till nyår

Välj rätt smoking till nyår

Det finns inget bättre än att bära en snygg smoking till nyår. Först och främst är det alltid rätt att bära smoking till nyår oavsett vad klädkoden säger. Japp, strunt i vad som står på inbjudningskortet och ta på dig din fantastiska krispiga älskade superagentdräkt aka din smoking. Sen är den få kläder som får dig att känna dig lika festlig och vass som en smoking. Har du ingen smoking idag så tänkte vi bjuda på lite tips för att du ska hitta den smoking som känns rätt för dig. Passform är A och O. Hellre en mintgrön smoking som sitter perfekt än en svart som ser ut som du ärvt den av din betydligt rundare kusin. Nedan listar vi lite tips på hur smokingen ska sitta och vilka val du kan göra när det gäller design.

smoking
Smoking Tiger, Stayhard

En snygg smoking handlar till 99,9% om passform

Om vi börjar med smokingjackan så handlar det om fyra punkter du ska speciellt prova: axlarna, nacken, ärmlängd och bredd, och vidden i midja och bröst. Axlarna kan vara markerade eller mjuka men oavsett vilket du föredrar så ska du se till att axelsömmen inte hamnar för långt ner på armen. Sömmen ska ligga precis där armen börjar. När du tar på dig jackan och knäppt den, ska du titta dig in en spegel och se att den inte blir något veck i nacken nedanför kragen. Ärmlängden tycker jag kan vara så kort att den slutar där tummen börjar (när armen hänger längs kroppen. Att visa ca 1 cm av smokingskjortan är jättesnyggt. Vissa ger tipset att smokingjackans ärm ska nå till halva tummen men det tycker jag ser för långt ut. När det gäller ärmvidd så kan du ta tag om överarmens tyg när du har smokingen på dig och då ska du kunna ta tag i så mycket tyg att tummen och pekfingret möts men inte mycket mer. Du ska kunna böja armen utan att spräcka tyget (ja, jag vet att du har superstora biceps). När smokingen är knäppt ska du test att ta tag i tyget i midja och dra utåt. Kan du ha smokingen genom en graviditet är smokingen för vid. En bra smoking ska sitta så att du kan dra ut den en bit och du ska kunna sitta och röra dig i den men den ska sitta smalt utan att det veckar sig över bröstet. Har du varit flitig med din styrketräning och diet så kan det vara ett litet pussel innan du hittar rätt smoking som både sitter snyggt över bröstet och lagom smalt i midjan. Och slutligen byxan. Tänk att den ska vara smal utan att vara tight. Byxlängden är lagom ner till halva skohöjden. Själv vill jag inte var för mycket tyg som veckar sig på skon. Har du en egen favoritbyxlängd så kör på den.

Ska smokingen ha sjalslag eller spetsiga slag?

Huruvida smokingen ska ha sjalslag eller spetsiga slag är en smaksak. Personligen tycker jag att sjalslag ser lite stilrenare ut och därför föredrar jag det.

smoking_spetsiga_slag
Spetsiga slag, Vollmers

Vilka skor passar till smoking?

Kör alltid blanka svarta lackskor till smoking. Punkt slut. Personligen föredrar jag lackskor utan några sömmar eller detaljer på. Men, hey, vill du ha dina Nike basketskor så ska jag inte hindra dig.

lackskor
Wilvorst lackskor, Dobell.se

Hur ska en smokingskjorta se ut?

Välj om du vill ha en smokingskjorta med slätt bröst eller plissérat bröst. Själv har jag båda att välja på. Även här är det viktigast att tänka på passformen. Du kan variera med snygga accessoarer i form av manschettknappar (klassiskt eller crazy) eller, om din smokingskjorta har löstagbara knappar, välja vita eller svarta skjortknappar på bröstet. Jag kör oftast med svarta för jag gillar konstrasten mot den vita smokingskjortan. Använd alltid svart smokingfluga, färdigknuten eller hemmaknuten. Se till att smokingskjortan är nytvättad och krispigt vit. En användning = ny tvätt.

smokingskjorta
Smokingskjorta, Eton

Ska man ha gördel till smoking?

Ingen kan åtala dig i tingsrätten om du skulle ha gördel till din smoking, men… helt ärligt… skippa den. Det är lätt att det ser mer utklätt ut en uppklätt tyvärr. Använd aldrig skärp heller (även fast dina smokingbyxor har hällor). Du kan däremot använda hängslen vilket kan se fräckt ut när du efter midnatt slänger av din smokingjackan.

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

Bikini-modellen som är snyggast på alla

Bikinimodellen som passar exakt alla kroppstyper

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *