Hem / Skönhetsoperationer / Undvik felaktiga skönhetsoperationer

Undvik felaktiga skönhetsoperationer

Igår visade SVT ett inslag om Sally Berggren som beslutat sig för att förstora sina bröst genom fett-transplantation. Precis när operationen ska börja så byts metoden ut till att operera in inplantat istället. Efter operationen upplever Sally att brösten spränger och har blivit mycket större än hon ville. Allting leder till att Sally går till en annan plastik-klinik och tar ut implantaten. I slutänden är brösten lika stora som innan operationen, hon har två ärr och allting har kostat 48000 kr. Tyvärr är detta inte det enda exemplet på skönhetsoperationer som gått snett. Vi listar några goda råd nedan som du bör följa för att undvika felaktiga skönhetsoperationer.

  • Är det verkligen värt att göra ett skönhetsingrepp? Kan du nå ditt kroppsliga resultat på annan väg med t ex träning, kost, klädstil, eller smink? Även om du gör en operation kan du aldrig nå reklam-idealen som är photoshoppade.
  • Välj en seriös klinik med stor erfarenhet. De ska kunna informera om eventuella begränsningar i resultatet och även om risker.
  • Informera dig väl inför operationen.
  • Var tydlig mot kirurgen om vilka förväntningar du har på resultatet.
  • Hur din operation ska gå till ska vara planerat långt innan ingreppet. Ta inga beslut timmen eller minuterna innan ingreppet. Sov på saken många nätter.
  • Välj inte det billigaste alternativet.
  • Välj klinik på rekommendationer från personer du litar på.
  • Har personen som ska utföra ingreppet utbildning eller är självlärd?

Här är klippet från Aktuellt om Sally Berggren, spola fram till 19:14.

skonhetsoperation

Om Dana

Dana är en make-up:ens Michelangelo, som ibland går efter "less is more" men lika ofta kör på "more is more". Exhibitionist ut i fingerspetsarna som ständigt frågar sig själv om klackar kan vara för höga? Hade inte Nicki Minaj och Lady Gaga redan funnits, så hade Dana uppfunnit dem.

Kolla även

Bli av med hudbristningar?

Hudbristningar, eller stretch marks, som är samma namn på de märken som bildas på huden …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *