Hem / Fotvård / Snygga fötter på 30 minuter

Snygga fötter på 30 minuter

Fötterna sitter som bekant längst från ögonen på hela din kropp. Tyvärr är det så att vi väldigt ofta ger dem för lite kärlek och omtanke. Att vårda sina fötter en gånger i veckan gör att fötterna blir både snygga och mår bättre. Fotvård borde vara lika självklart som att borsta tänderna eller vårda sitt ansikte. Det finns inget värre än ofräscha fötter, och det finns inte mycket som är snyggare än ett par välvårdade fötter – barfota eller i ett par vackra skor. Följ nedan 3 steg när du gör fotvård en gång i veckan i 30 minuter för att få snygga fötter.

Fotbad – en hypnotiserande fotvård

Ett varmt (inte skållhett) fotbad mjukar upp och rengör fötterna. Sen är det inte bara fantastisk fotvård utan det känns även underbart skönt och avslappnande. Nästan som hypnos. Glöm inte att ha en handduk nära till hands när du vill stiga ur bara. Det finns även olika badsalt som hjälper till att mjuka upp och lukta gott. Det är en smaksak om du vill klippa och fila naglarna innan eller efter fotbadet. Själv föredrar jag att fila naglarna innan fotbadet då jag upplever (helt känslomässigt) att fotbadet ska rengöra efter nagelfilningen.

scholl_fotbad
Scholl Revitalising Foot Bath, 275g, 99 kr

Fila bort förhårdnader

För regelbunden fotvård behöver du införskaffa ett bra fotfil. Fila försiktigt, efter badet, på de ställen på foten som har förhårdnader. Om du har mycket förhårdnader så rekommenderas att du inte filar bort allt på en gång. Fila lite varje vecka istället.

fotfil
Dirty Works Fotfil med hyvel, 99 kr

Smörj in med en bra fotkräm

Du kan inte enbart fila dig till mjuka och välmående fötter. Har du torra fötter så måste du smörja in dem regelbundet. Du kan använda vanlig hudlotion, men har du väldigt torra fötter så rekommenderas speciell salva för fotvård. Du kan även smörja in fötterna oftare än en gång i veckan då du gör din fotvård om dina fötter behöver.

fotkram
Best Foot Forward Foot Butter 100ml, 69 kr

När du har varit duktig och gjort denna fotvårdsrutin i fem veckor, så tycker jag att du ska belöna dig själv med ett par ur-snygga skor!

 

*Image courtesy of Gualberto107 at FreeDigitalPhotos.net

Om Dana

Dana är en make-up:ens Michelangelo, som ibland går efter "less is more" men lika ofta kör på "more is more". Exhibitionist ut i fingerspetsarna som ständigt frågar sig själv om klackar kan vara för höga? Hade inte Nicki Minaj och Lady Gaga redan funnits, så hade Dana uppfunnit dem.

Kolla även

Bli av med hudbristningar?

Hudbristningar, eller stretch marks, som är samma namn på de märken som bildas på huden …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *