Hem / Träning & kost / Så gör du för att musklerna ska växa snabbast

Så gör du för att musklerna ska växa snabbast

Du har äntligen kommit igång med din träning. Eller, kanske t o m med tränat ett tag men vill veta att varje tuff svettdroppe du lägger på gymmet ger dig skinande muskler i resultat. Här är framgångsrika råd för hur du maximerar din muskelutveckling.

Inget är så lätt som att vara nybörjare på gymmet

beginnerGivetvis ska du ta goda råd från en personlig tränare eller en kompis om du tycker att dessa är trovärdiga. Inte minst kan de inspirera dig och kanske motivera dig att komma till gymmet ett par gånger i veckan. Men, det bästa är när du är nybörjare på styrketräning att nästan all träning ger resultat. Se bara till att musklerna får arbeta så kommer de att utvecklas och växa. Det är dock ingen anledning till att slarva med dina övningar men det viktigaste är att komma till gymmet och jobba på än att hålla exakt rätt vinkel på lillfingret. Här är ett bra grundprogram att börja med.

Gymträning som livstil

bikinimusclesFör att utvecklas måste du verkligen dyka upp på gymmet och köra ordentligt 2-3 gånger i veckan. Inget undantag. Prioritera gymmet och din kropp kommer att belöna dig. Har du halsfluss eller brutit underarmen ska du såklart läka först. Annars är det bara att bita ihop och få musklerna att arbeta ordentligt och regelbundet.

 

 

Tyvärr: muskeltillväxt är jobbigt

chinsKroppen är expert på att anpassa sig. I början kommer din muskeltillväxt att gå framåt så fort du börjar lyfta hantlar och dra i kablarna på gymmet. Efter ett tag är det lätt att man känner att utvecklingen stannar av. Det är därför det är så viktigt att man ökar vikterna successivt annars kommer kroppen vänja sig och tycka det är bekvämt att lalla runt på gymmet på den här nivån. Man kan även byta övningar. Har du t ex alltid hittills kört bänkpress för att träna bröstmuskulaturen så kan du byta till stående kabeldrag från sidorna. Det ska kännas ansträngande att styrketräna. Annars tränar du för lätt. När du känner att du har tränat ett tag kan du rent av ta i så musklerna spyr (kunde inte hitta något bättre ord).

Mat? Ja, ät för katten!!

Du behöver äta mat om du tränar hårt. Inga nyheter där kanske. Tränar man hårt kan man äta hur mycket som helst (nästan). Du kommer garanterat bli stor, foodstark och muskulös. Vill du har fram magrutorna (och det vill du ju) tycker jag framför allt att du ska dra ner på kolhydraterna. Här får du känna dig fram. Vissa människor funkar inte utan kolhydrater medan såna som jag funkar bra med väldigt lite. Jag älskar chips, mackor, pasta, ris etc men man blir faktiskt förvånad över hur bra kroppen kan prestera med väldigt lite sånt (japp, jag gör maraton, intervall, styrka – allt funkar bra).

 

*Image courtesy of domdeen, Ambro, David Castillo Dominici, Praisaeng, tiverylucky at FreeDigitalPhotos.net

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *