Hem / Hudvård / Perfekt nagelvård för killar på 20 minuter

Perfekt nagelvård för killar på 20 minuter

Det finns en uppsjö av nagelvårdstips och stylinginspiration för tjejer, däremot kan vi killar bli lite vilse då vi inte (alltid) vill har stjärnor och glitter på våra naglar. Vi vill ju ha något som uppfattas som manligt, snyggt och fräscht. Vi har gjort en checklista på 4 steg som tar ca 20 minuter för manlig nagelvård. Kör detta en gång i veckan så kommer du alltid ha snygga manliga naglar.

naglar 2

Rengör naglarna

Börja med att tvätta händerna och ta lite extra runt naglarna. Vissa gillar att klippa naglarna efter duschen då de är lite extra mjuka. Se till att det är rent under naglarna. Du kan t ex använda en metallfil för att försiktigt rengöra där.

Klipp naglarna

Klipp med en bra nagelklippare. Tycker du att nagelklipparen känns slö eller lämnar en ojämn kant, så köp en ny med bra och vass kvalitet. Lämna en tunn jämn vit kant på nageln. Föredrar du att klippa med sax så kör på det men de flesta (inklusive mig själv) tycker att det är trixigare, framför allt när man ska klippa med vänsterhanden.

Fila naglarna

Även om det finns filar i olika material (t ex metall och glas) så föredrar jag sandpappersfil att fila naglarna med. Fila tills naglarna blir jämna. Om du har för markanta nagelband kan du, efter ett 5-minuters varmt handband i tvålvatten, försiktigt peta ner dem. Ta det försiktigt och använd en nagelbandspinne. Akta så du inte skadar nagelns tillväxtszon.

Smörj in händer och naglar

Belöna dina händer och naglar med att smörja in dem med en bra handkram. Huden runt naglarna blir lätt torr om man är i en torr miljö, vistas i kallt väder på hösten och vintern eller om du jobbar mycket med händerna (t ex manligt snickrande och murande). Ta ordenligt med kräm och låt händerna suga åt sig – slurp!

 

*Image courtesy of Simon Howden at FreeDigitalPhotos.net

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

Bli av med hudbristningar?

Hudbristningar, eller stretch marks, som är samma namn på de märken som bildas på huden …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *