Hem / Naglar / Naglar som äger

Naglar som äger

Visste du att naglarnas naturliga skönhet är beroende av vad vi äter, hur mycket vi sover, dricker och röker? Som så ofta är det bästa att ha en varierad kosthållning, måttligt med alkohol (drick vatten istället) och försök undvik stress (enkelt va?!). Kisel, Zink, magnesium och omega-3 kanske inte låter så sexigt men de är faktiskt nödvändiga ämnen att få i sig för snygga naglar. Tänk bönor, nötter, ägg, fisk, fullkorn och grönsaker – hellre bra mat än massa dyra kosttillskott. Dock kan du aldrig kompensera en rutten livstil med rökning, dålig snabbmat och festande med att proppa i dig vitaminer.

Overkligt snygga naglar

Enough med leva-sunt-snacket och över till naglar-to-die-for. Här är tre superbra sätt att få snygga naglar beroende på din tid och veckopeng: lyxnaglar, hemmanaglar och snabbnaglar.

The best naglar money can buy

manicureOk, här snackar vi all in! Bygg naglarna hos en bra nagelsalong och de håller en månad (eller tills du knäcker en i bildörren). Fransk manikyr är alltid klassiskt snyggt men det finns även en rad färgalternativ att överraska med. Det har blivit vanligt att välja en rak form på naglarna som ändå har mer mjuka inslag än tidigare helt fyrkantigt raka. Priserna på att bygga naglar kan variera från några hundralappar upp till 1500 kr. Det bästa är att få tips från nätet eller en kompis om bra nygelstylister där du bor.

Här är några tips att tänka på när du byggt naglar:

 • Dina naglar är inga verktyg, använd dem inte för att t ex öppna burkar mm
 • Använd nagelfil av sandpapper (aldrig stålfil eller sax)
 • Använd gärna nagelolja morgon och kväll
 • Om du måste göra något som kan slita på naglarna använd handskar (ex diskning)
 • Gå till salongen regelbundet för att hålla dina naglar snygga (det kostar att ligga på lyx-nagel-nivån 😉

DIY-naglar som får dina vänner att dö av avundsjuka

nail_polishingGör din nagelvård till en livstil. Snygga naglar behöver regelbunden uppmärksamhet och inte bara 20 minuter innan du ska ut och klubba på lördagskvällen. Börja med att i varje fall skämma bort dina naglar med nagelolja varje kväll (gärna på morgonen också).

När det gäller själva styling-rutinen, här är det magiska receptet – fuska inte!

 1. Tvätta händerna och rengör ovanpå, runt om och under naglarna försiktigt. Använd nagellacksremover om du har gammal lack på naglarna.
 2. Fila naglarna till önskad form (skippa saxen)
 3. Lägg på nagelbandspeeling och låt verka ett par minuter innan du försiktigt borstar nageln med en nagelborste. Skölj därefter med vatten.
 4. Lägg ett tunt lager underlack. Underlacket både skyddar dina naturliga naglar från att missfärgas av lackfärgen och ser också till att lackfärgen fäster och håller bättre. Om du har sköra naglar som bryts och skivar sig kan du använda en nagelstärkare som underlack.
 5. Lacka färg i flera tunna lager. Tunna lager torkar snabbare. Sluta när du tycker att dina naglar är döläckra.
 6. Lägg två tunna lager med överlack. Överlacket ger inte bara en proffsig högglansig yta utan är också nagelns ”skottsäkra väst” och skyddar din lackfärg. Du kan förlänga hållbarheten på din nagelstyling genom att lägga på nytt överlack med tre dagars mellanrum.

Naglar på under 5 minuter

manicure_bedOk, vi antar att dina naglar är rena redan utan några större skador. Lägg en minut på att fila dina naglar, 2 minuter på ett tunt lager underlack och 2 minuter på ett tunt lager överlack. Skippa färglacket den här gången och kom till jobbet, plugget, dejten med väldigt schyssta och fräscha naglar trots att du är en obotlig tidsoptimist.

 

Ut och klös med dig – klorna är kattens bästa vapen!

 

*Image courtesy of Serge Bertasius, graur codrin, marin, and Stuart Miles Photography at FreeDigitalPhotos.net

Om Dana

Dana är en make-up:ens Michelangelo, som ibland går efter "less is more" men lika ofta kör på "more is more". Exhibitionist ut i fingerspetsarna som ständigt frågar sig själv om klackar kan vara för höga? Hade inte Nicki Minaj och Lady Gaga redan funnits, så hade Dana uppfunnit dem.

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *