Hem / Träning & kost / Mat som ger dig rutor på magen

Mat som ger dig rutor på magen

Kosten är kanske den viktigaste delen när det gäller att få snygga rutor på magen. Givetvis ska du ju träna musklerna också, men gör du bara en grundläggande träning för magen så är resten upp till kosten du äter. Det handlar inte om att svälta dig till en snygg kropp. Tvärtom! Försök äta 5-6 små mål om dagen med rätt mat så kommer du begåvas med en sexig kropp. Nedan visas en hel dags mål som man kan njuta av och samtidigt förbränna fett!

granolaFrukost: Turkisk youghurt med granola och blåbär, ett glas juice och ett kokt ägg

Alla är olika när det gäller frukost. Vissa har ingen aptit alls och vissa är vrålhungriga. En del vill träna innan frukost. Hur som helst är det här en frukost som är god, fräsch, har låg halt kolhydrater och gör att du står dig länge utan att bli hungrig. Här är ett recept på Leilas granola om du vill gör den själv.

avocadoMellanmål förmiddag: cashewnötter och en avocado

Cashewnötter är både mättande och innehåller rikligt med nyttigheter (bl proteiner). Avocado äts rakt upp och ner med sked (om man vill kan man ta lite salt).

Lunch: kycklingsallad

chickensalladHitta ditt favoritställe på stan där de gör de bästa salladerna. Undvik de ställen som har färdigpackade plastförpackningar. De brukar innehålla ganska trötta salladsblad. Ett alternativ är att göra salladen själv. Det är lättare än man tror och det är bra att alltid ha ett lager av fräscha grönsaker hemma. Vill man inte hålla på att laga kyckling själv är ett hett tips att köpa nygrillad kyckling i matbutiken. Riktigt gott, prisvärt och räcker till flera portioner. Här ett trevligt recept med mango och groddar.

 

smoothieMellanmål eftermiddag: smoothie på youghurt och frukt

 

Försök hitta frukt och bär som är smakrika för säsongen och som du gillar. Helst så är osötad youghurt bäst. Ofta är det en vanesak att njuta av mat med mindre socker. Själv tycker jag en syrligare smak är ett bevis på att det är nyttigare och har mindre onödigt socker.

chiliKvällsmat: Chilli con carne

Gör en riktig god chilli con carne men skippa riset och nachos. Köttfärs (eller högrev), bönor, tomatsås, chili mm är en fantastisk smakkombination. Här kan du laga din helt egna variant också. Fyll på med ordentligt av dina favoritgrönsaker på tallriken också. Recept på ICA.se.

chocholateSnacks i soffan framför TV:n: salta mandlar och mörk choklad

 

Javisst kan du äta choklad. Försök att inte ha den där söta mjölkchokladen hemma bara utan kör på choklad med hög kakao-halt. Choklad med hög kakao-halt innehåller mindre socker är också mer ”mättande”, vilket gör att du bara äter ett par bitar.

 

Sammanfattningsvis får du rutor på magen och du inte har sånt hemma i skafferiet som du vet att du inte kan sluta äta om du börjar (t ex chips, smågodis, mjölkchoklad). Fyll istället gömmorna med nötter, mandel, avocado, parmesanost etc. Drick vatten när du är törstig. Kaffe är helt ok. Vill du ha extra protein så blanda till en proteinshake. Äter du lagom av allt ovan under en dag så kommer du få en snygg kropp. Här finns ännu mer tips för rutor på magen.

 

 

*Image courtesy of Mister, vanillaechoes, nenetus GC at FreeDigitalPhotos.net

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *