Hem / Träning & kost / Kattis bästa fitness-tips för att gå ner i vikt

Kattis bästa fitness-tips för att gå ner i vikt

Katti Houshmandfar visar upp en grym fitness-form och vi vill så klart veta mer om hennes bästa träningstips. Många är vi som vill träna upp kroppen och samtidigt lyckas gå ner i vikt – antingen vill man gå ner de där kilona som känns som övervikt, eller finslipa bort det där sista lagret som gör att rutorna på magen kommer fram. Katti kör crossfit på tävlingsnivå sex dagar i veckan vilket märks på bilderna. Hennes träningsresultat är väldigt imponerande då hon endast kört ett par år. Vi får tag på henne när hon är utomlands och hon ger ett direkt intryck av en glad och positiv tjej. Trots detta förstår man att hennes träningsresultat är frukten av en stor personlig disciplin.

Att gå ner i vikt handlar om att bestämma sig

Du är verkligen i superform och din kropp är ju fullkomligt skulpterad. Vad är din hemlighet?

katti3

– Mitt tips (och det grundar jag på det som funkar på mig) är att kombinera styrkepass med kondition efteråt. Att t ex lägga till ca 30 min kondition i någon form av löpning eller motsvarande efter varje träningspass. Ca 3-4 ggr/vecka minimum.
Jag brukar köra dubbla konditionspass, men det kan var lite overkill, t ex att jag startar morgonen med löpning och sen efter min träning kör jag kondition. Däremot så har vi så himla mycket konditionsträning i crossfit så oftast behöver jag inte det. Går man på gym så får man inte flåset på samma sätt, så då kan det vara bra att lägga till ett rent konditionspass efter. Intervaller är Alltid att rekommendera.

De flesta vet att nyckeln till att gå ner i vikt och få fram rutorna på magen handlar om att äta nyttigt. Hur hittar man disciplinen att lyckas?

– För att få disciplin med kost måste man bara bestämma sig för att få disciplin. Så enkelt är det. Antingen gör man det eller så gör man inte det. Det som gör allt mycket enklare är om man storhandlar och ser till att avvara en dag som t ex söndag för att förbereda matlådor. Har man planerat vad man ska äta så finns det mindre risk att man äter något man inte bör äta bara för att man är så hungrig.

Vi tackar Katti för dessa glasklara svar och summerar det i att söndagarna ska användas för att handla och förbereda veckans mat och även spika tiderna för träningspassen. Vi rekommenderar varmt att kolla in Kattis blogg och Instagram för mer tips och inspiration.

kaatti.myshowroom.se/

instagram.com/kaatten86/

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *