Hem / Träning & kost / Hur mycket muskler är snyggt?

Hur mycket muskler är snyggt?

Denna eviga fråga! Hur mycket muskler är egentligen snyggt? Och var går gränsen när det blir för mycket. Finns det risk att man som tjej blir för biffig och tappar sin kvinnlighet? Är mer muskler alltid bättre för killar? Både tjejer och killa eftersträvar att bli mer muskulösa på gymmet. Man kan såklart träna kroppen av olika orsaker med de allra flesta har en mer eller mindre stor önskan att se mer muskulösa ut. Det positiva men en muskulärt skönhetsideal är att det för med sig en rad positiva hälsoeffekter. Om man endast tittar på hur snyggt de är med muskler, när blir det för mycket?

Tjejer är rädda för att bli för muskulösa

muscularwomanVar inte rädda tjejer. Tyvärr kommer inte muskler över en natt. För att bygga en snyggt muskulär kropp tar det lång tid av disciplinerad träning och kost. Rådet är att köra på och bygga så mycket muskler du kan som tjej. Du blir inte ett muskelberg av misstag och skulle du vilja gå dit så är det ett medvetet val du gör. För att nå body-building-nivån så måste du lägga ner flera år att träning på elitnivå och ändra din livstil totalt. Vill du ”bara” bli enormt sexig på stranden är det bara att köra på stenhårt på gymmet. Tänk på att variera din träning, ha en kost som gör att du inte lägger på dig för mycket och posera gärna framför spegeln i underkläder för att träna på din hållning.

Är bodybuilding-killar snygga?

Är pizza gott? Vissa frågor finns det inte jag och nej på. Huruvida elittävlande i body-building är snygga beror på vilken smak man har såklart. Inom bodybuildar-kretsar så anses det vara snyggt med så stora och väldefinierade muskler som möjligt. Samtidigt ska muskelgrupperna vara proportionerliga i förhållande till varandra. Ett 99%-sanning är iallafall att dagen kroppsideal gör att vi tycker muskulösa kroppar är snygga. Det är få människor som tycker att en blekfet ostbågeätande soffpotatis är snygg. Sen räcker det inte med att bara ha muskler för att anses vara snygg. Tänk på att ha snyggt sittande kläder. Fixa din frisyr, hud och allt det andra. Toppa hela din uppenbarelse med dig själv och ditt charmigaste leende.

Muskler vs kroppsfett

barbellpressEn styrkelyftare är enormt star och muskulös. Han eller hon kan väldigt ofta lyfta flera gånger sin egen kroppsvikt. Vi har sett dem tävla i OS när deras röda ansikten håller på att sprängas. Dock har de också väldigt ofta en ansenlig mängd kroppsfett vilket inte gör dem till skönhetsideal alltid. Vilket de inte behöver vara. De ska ju lyfta tungt, inte se snygga ut. En väldefinerad kropp med lågt kroppsfett, kanske runt 10-15% för killar och 15-25% för tjejer, ser ju betydlig läckrare ut även med normalt med muskler än motsvarande kropp med mer muskler fast även med mer kroppsfett. Mindre kroppsfett får man genom att disciplinerat anpassa sin kost efter vilken daglig aktivitet kroppen har. Här är tips för effektiv fettförbränning.

I regel blir alla snyggare av en muskulös kropp. Kör på hårt, ät sunt, träna blandat och lägg in pulshöjande pass också. Det är bra för att både bli snygg och för att få en mental variation i träningen.

 

*Image courtesy of David Castillo Dominici, farconville, patrisyu at FreeDigitalPhotos.net

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *