Hem / Hudvård / Hur enkelt kan rätt hudvård vara?

Hur enkelt kan rätt hudvård vara?

man_halffaceFler och fler män börjar inse att en vacker hud får man inte automatiskt. Och framför allt är det inte självklart att du behåller en fräsch hy när du blir äldre. Hur du vårdar din hud är varken särskilt svårt och tar inte mer av din tid än din rakning och tandborstning. Tröskeln som många män känner är att det finns så många produkter och vet inte var de ska börja. Ett av de absolut hetaste online-företagen inom manlig hudvård just nu är WLTR.se. De har tagit fram en lösning för att få reda på sin hudtyp genom att ta en selfie och skicka in. Inom kort har de analyserat din bild och du får svar på vilken hudtyp du har och hur du bäst vårdar din hud, utan att du behöver släppa mobilen eller resa dig ur datorstolen.

Vi frågar medgrundaren och auktoriserade hudterapeuten Matilda Lundgren om varför män ska bry sig om att vårda sin hud?
– Varför borstar du tänderna? Av precis samma anledning bör du vårda din hud, det är en del av din personliga hygien. Huden är en av kroppens största organ vilket säger en hel del kring att vi bör vårda den väl. När en skada på huden väl har skett är den svår, om inte omöjlig att reparera och det borde därför ligga i allas intresse att ta hand om den.

Vad är dina bästa tips för en man som vill börja vårda sitt ansikte men som inte ha brytt sig om det förut? Vad börjar man med?
– 3 nyckelord: Rengöring, ansiktscreme och peeling.
Steg 1: Att tvätta huden dagligen är viktigt för att ta bort de smutspartiklar som annars binder sig med de döda hudcellerna och hudens fett – vilket kan leda till oren hud.
Steg 2: Att peela huden en gång i veckan gör att man tar bort döda hudceller som annars lägger sig som ett blockerande lager på hudens yta. Det blockerande lagret medför ofta orenheter, vilket gör att man kan se ofräsch ut eller få finnar. Det blockerar också andra produkter från att kunna tränga in och återfukta huden.
Steg 3: Precis som att blommor behöver vatten, behöver huden fukt. Med tanke på livet vi lever idag fungerar oftast inte hudens egna försvar optimalt och du behöver därför rätt slags ansiktscreme för din hudtyp.

Skulle man inte rengöra huden innan man tar en creme kan det i sin tur medföra att smutspartiklarna följer med ner i huden igen, vilket också kan skapa orenheter.
Att använda rätt produkter är lika viktigt som att göra rätt saker.

Berätta lite mer om er tjänst där man kan göra en hudanalys online, hur fungerar det?
– Vi vet att det inte alltid är lätt att välja rätt, särskilt om man aldrig handlat någon liknande, eller bara de produkter man exempelvis kan hitta på hyllorna i närmsta matbutik.
Det finns ett oerhört stort utbud av olika produkter, med olika egenskaper för olika hudtyper. Vi tyckte att det saknades ett bra sätt för dem som är intresserade att komma igång snabbt och enkelt – och ville därför hitta ett sätt att fånga upp de kunderna på.
Genom att ta en bild i dagsljus på ditt ansikte (en selfie), kan vi därför göra en hudanalys på de personer som inte vill eller har en möjlighet att besöka en salong eller ett spa. Analysen genomförs av en auktoriserad och CIDESCO-diplomerad hudterapeut, så att du kan känna dig trygg i att få rätt råd.
I samband med testresultet, där du får reda på din hudtyp, får du också personliga produktrekommendationer utifrån vad du borde använda till din dagliga rutin. Skulle du vilja ha hjälp med några specifika hudproblem kan vi även hjälpa dig med detta.

selfie

För er som vill få reda på er hudtyp, gör en hudanalys, så får du reda på exakt vilka produkter du faktiskt behöver – helt kostnadsfritt! Se mer på wltr.se/hudanalys

 

*Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net

Om Dana

Dana är en make-up:ens Michelangelo, som ibland går efter "less is more" men lika ofta kör på "more is more". Exhibitionist ut i fingerspetsarna som ständigt frågar sig själv om klackar kan vara för höga? Hade inte Nicki Minaj och Lady Gaga redan funnits, så hade Dana uppfunnit dem.

Kolla även

Bli av med hudbristningar?

Hudbristningar, eller stretch marks, som är samma namn på de märken som bildas på huden …

En kommentar

  1. Vet inte om jag köper Matildas liknelse med tandborstning men annars intressant 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *