Hem / Hudvård / Hudoljor som du hittar i skafferiet

Hudoljor som du hittar i skafferiet

Vissthudoljor vill man veta vad det är man smörjer in sig med ? Och visst känns det som att oljor känns lite mer naturligt att alla dessa konstiga ( och dyra ) krämer som man hittar i butiken. Nu i vintertid så bli ju huden lätt torr som fnöske och man vet inte riktigt hur man ska gå tillväga för att ormskinnet ska bli / och kännas skönare och snyggare.

Jag har provat på lite olika oljor som man kan använda både i köket och på kroppen.

Kung  Markattas kokosolja

Det som är lite lurigt med kokosolja är att i vanlig rumstemperatur så är den i fast form, men så fort man får den i handen så börjar den smälta.

Denna kokosoljan luktar lagom mycket kokos, är härligatt ha på och allt det där kliet som man kan få av torr hy försvinner. Den smälter lätt in i huden och lämnar endast lite doft efter sig. Denna är kanske inte något som jag skulle att rekommendera att ta på precis innan man ska klä på sig och sticker till jobbet, men helt underbar att använda innan man går och lägger sig. Extra skönt att ta på fötterna som blir fina och lena efter ett par dagars användning

Chalice sötmandelolja

Den här är i flytande form från början och och luktar inte så mycket. Man kan ana mandeln lite grand, men absolut inte så att man luktar julgodis. Den går inte inte lika lätt in i huden men, känns som att den skapar mer långvarig verkan. Samma sak som ovan, man kanske inte ska ha den på sig den innan man kilar till jobbet. Ett tips när man använder denna är att låta huden vara lite fuktig efter duschen så känns det lite mer som att den binder fukten bra.

Zeta’s Olivolja

Ja, olivolja ska ju ha välidgt mycket positiva effekter på hälsan , men som en lotion vet jag inte om jag skulle rekommendera den. Den har ju ganska stark doft av oliv- lite så att man tänker grekisk sallad när man tar på den. Den har ju även lite färg så inte så bra om man har vita lakan att lägga sig i efter.

Den går dock fint in i huden så om man inte bryr sig om doft eller färg så funkar detta med för att göra huden lite smidigare.

*Image courtesy of Praisaeng at FreeDigitalPhotos.net

Om Camilla

Kolla även

Bli av med hudbristningar?

Hudbristningar, eller stretch marks, som är samma namn på de märken som bildas på huden …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *