Hem / Hudvård / Hösten är ingen anledning för att sluta raka dig

Hösten är ingen anledning för att sluta raka dig

Bara för att badsäsongen börjar gå mot sitt slut finns det ingen anledning att sluta hålla kroppen i ett välrakat skick. Här är några snabba tips för att få ett bra resultat.

Raka med rakhyvelrfsu_aftershave

Oavsett om du rakar benen, bikinilinjen, eller haken så är det viktigaste att ha en bra hyvel. Det är stor skillnad på en ny hyvel och en hyvel som har fått gå för länge. Skillnaden gör att du kan få irriterad hud efteråt. Det är en smaksak om du vill ha med rörligt ”huvud” eller med fast skaft. Engångshyvlar kan fungera bra men skippa de billigaste och ta hellre någon bra med minst tre blad. Vissa tycker att det är lättare att raka om man har värmt upp huden med lagon varmt vatten (t ex i ett bad). Använd en mild bra rakgelé och, om du vill, en after-shave-kräm. Skölj rakhyveln ofta under rakningen och dra med lugna tag utan att trycka hårt. Om du brukar få irriterad hud så prova att raka dig en dag innan du ska vissa upp din(a) rakade kroppsdel(ar).

Epilator – no pain no gain!braun_epilator

Det bästa och billigaste alternativet till vax. Du betalar ”bara” med din smärta och det tar ju längre tid att att vaxa. Hålla epilatorn i 90 grader mot huden och dra i korta drag mot hårriktningen. Armhålor och bikinilinjen kan göra för ont och då kan du ta hyvel där. Braun Silk-épil 7 har fått bäst-i-test.

 

Vaxremsor

Vaxremsor är det bästa alternativet – om det funkar för dig. Vaxremsor fungerar olika bra för olika tjejer. De är lätt att hantera och det kladdar inte. Om du inte testat är det värt att ge det ett försök. Du kanske har tur!

veet

Hårborttagningsmedel – sim sala bim!

veet_cremeDet här är nästan som magi. Stryk på krämen eller sprayet och håret löses upp. Resten drar du bort med en skrapa. Det enda negativa är att det kan ge allergisk reaktion för vissa och ibland fungerar det inte så bra på grövre hårstrån. Om du inte provat innan så rekommenderas att prova på ett lite område.

 

 

*Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net

Om Bino

Kolla även

Bli av med hudbristningar?

Hudbristningar, eller stretch marks, som är samma namn på de märken som bildas på huden …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *