Hem / Träning & kost / Hinderbanor – vägen till snygg kropp

Hinderbanor – vägen till snygg kropp

man_jumpingDet poppar upp mer och mer hinderbanor och utegym i landet. Och inte sällan har utövarna riktigt snygga kroppar. Det är otroligt populärt att gå back-to-basics igen. Och det är ju inte så konstigt. Man får ju träna utomhus. Det är kul att klättra och klänga och apa sig fram genom sin träning. Du som tycker att enbart löpning eller gymträning är långtråkigt får här en omväxlande form av träning som alla kan göra. Det är kanske några av anledningarna till varför det ger träningsresultat. Man får mer muskler, snygg kropp, och förbränner fett om träningen är rolig. Det har även blivit populär med tävlingslopp med hinderbanor som ofta är kul att både delta i och se på te x www.toughest.se.

Börja lätt

Om du inte testat en hinderbana innan, ta det lätt i början. Det kanske rätt att du testar ett eller ett par av hindren. Om du inte har för långt till hinderbanan eller utegymmet så kan du testa att jogga dit och hem, så får du garanterat en genomkörare av kroppen. När du har kännt på banan ett par gånger kan du stega upp och köra fler av hindren. Tänk på att en snygg kropp byggs inte på en gång.

Handskar kan vara bra att ha

Då vissa rep eller markövningar sliter en del på fingrar och händer kan det vara bra att ha handskar. Dessa finns i de flesta träningsbutiker, t ex här från Stadium.se.

gloves_ua ua_gloves

 

|| © Copyright 2015 || Mateusz Szulakowski - mateography.com || All rights reserved ||

Var hittar man hinderbanor och utegym?

Redo för att skapa en snygg kropp? De flesta orter har börjat fixa utegym. Kolla med din kommun så har de säkert svar på det. Här är en webbsida dedikerad till hinderbanor: www.superkroppen.nu

 

 

 

*Image courtesy of David Castillo Dominici at FreeDigitalPhotos.net and toughest.se

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

En kommentar

  1. Är redan anmäld till Malmö toughest i maj nästa år. Känns lite halvnervöst…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *