Hem / Ansiktsvård / Få snygga vita tänder nu – här är alla metoderna

Få snygga vita tänder nu – här är alla metoderna

Alla vill ha snygga vita tänder, så här listar vi både de snabba och mer tidskrävande knepen. Det finns både metoder som du kan göra själv och metoder som kliniker och salonger gör för att få vita tänder. Som vanligt så är ofta prislappen skillnaden om du gör det själv eller om du låter proffsen göra det. Nedan listar vi de bästa metoderna för att få snygga vita tänder.

vita_tander

Tandkräm för vita tänder

Japp, den hederliga gamla tandkrämen med borstning morgon och kväll är kanske det bästa sättet att hålla tänderna fräscha. Här finns även speciella ”whitening”-tandkrämer som innehåller mer slipmedel och som delvis kan begränsa att missfärgningar uppstår. Var bara försiktig att använda tandkräm som innehåller för mycket slipmedel under längre tid. De sliter onödigt mycket på tänderna.

Tuggummi som motverkar missfärgningar

Det finns (såklart sockerfria) tuggummi som innehåller fluor som kan vara fräscht att ta efter du ätit. Det finns även tuggummi som delvis ska motverka missfärgningar.

flux_munsköljMunskölj för fräschare mun och andedräkt

Munskölj kanske inte ge dig vitare tänder men ger dig absolut en fräschare mun. Det går på en minut att skölja och kostar inte många kronor att ha hemma.

Tungskrapa

Låter det läskigt? Titta då på din tunga och inse att de flesta av oss har mer eller mindre beläggningar hela tiden. Att försiktigt skrapa sin tunga en gång i veckan ger dig en snabb fräschhetskänsla och bättre andedräkt. Har du en gång testat så kommer du fortsätta.

tandtradTandtråd mellan tänderna

Gud vad det är tråkigt att använda tandtråd!! Men samtidigt är det enda sättet att få bort rester mellan tänderna. Har du inte använt tandtråd på ett tag, titta då på tråden efter du använt och du ser en massa grejs som har gömt sig mellan tänderna. Ger dig inte vitare tänder, men trollar bort äcklet som du inte får bort med tandborsten. Billigt och effektivt! Kör minst en gång i veckan – nu!!

Vita tänder genom tandblekning

Vill du bleka tänderna hemma själv finns två varianter som du kan testa. Antingen köper du ett helt färdigt kit med skenor och blekmedel, eller går du till tandläkaren och får skenor utprovade som passar dina tänder. Köpa färdigt kit kostar runt 400-500 kr, men resultatet kan variera stort och vissa är väldigt besvikna på hur svårt det är att använda. Att gå till en tandläkare och få specialgjorda skenor gör att du får professionella råd och tandläkaren kollar även dina tänder. Priset ligger på 1000-3000 beroende på klinik och tillvägagångssätt. Behandlingen gör du under 1-2 veckor. Resultatet består ett par år och skenorna kan oftast användas igen. Har du superbråttom att bleka tänderna (typ första dejten med din love-of-your-life är bokad imorgon) kan du bleka tänderna med laser på klinik. Resultatet kommer direkt med det är en ganska aggressiv metod och tänderna kan bli väldigt varma.

Ta bort ytliga missfärgningar med tandputsning

Om du bara har ytliga missfärgningar kan du få vitare tänder med en tandputsning på klinik. Kostar oftast under 1000-lappen och går på under en halvtimme.

Tandreglering

Det finns en rad olika tandställning, från den traditionella ”rälsen” till genomskinliga plastvarianter. Kan kosta från 15000 kr och uppåt beroende på hur komplicerad reglering man vill göra. Vill du göra en ny tand med ett implantat som skruvas fast i din käke, kostar det från 8000 kr och uppåt. Många veckopengar…

Bettskena förhindrar slitage

En bettskena kan förhindra slitage på tänderna nattetid om du gnisslar tänder. Kolla med din tandläkare som hon eller hand undersöka om du har onödigt slitage. En bettskena kan även hjälpa mot spända käk- och nackmuskler. Kostar runt 3500 kr.

tander_vita2Porslinsfasader ger dig perfekta vita tänder

Om du har sneda tänder idag och absolut vill ha ett perfekt (fejkat?) Hollywood-leende, så kan du sätta in porslinsfasader på tänderna. Tänderna blir perfekta om du är beredd att slanta upp och inte rädd för att slipa ner dina befintliga tänder. En fasad för en enskild tand kostar lika mycket som en iPhone, så gör det inte i onödan.

 

 

Så där – ut och smajla och kyss någon nu!!

*Image courtesy of marin, stockimages at FreeDigitalPhotos.net

Om Dana

Dana är en make-up:ens Michelangelo, som ibland går efter "less is more" men lika ofta kör på "more is more". Exhibitionist ut i fingerspetsarna som ständigt frågar sig själv om klackar kan vara för höga? Hade inte Nicki Minaj och Lady Gaga redan funnits, så hade Dana uppfunnit dem.

Kolla även

Snygg naturlig sminkning på 5 minuter

Det här är en riktigt bra video med Helen Torsgården som visar hur man får …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *