Hem / Gå ner i vikt / Effektivt träningsprogram med synligt resultat på 60 dagar – dag 60

Effektivt träningsprogram med synligt resultat på 60 dagar – dag 60

Sista dagen för mitt fokuserade träningsprogram på 60 dagar. Här tänkte jag visa vad jag typiskt äter under en dag för att både bygga muskler och förbränna fett. Mycket handlar om att ha en ganska hög halt av protein i maten och försöka dra ner på kolhydraterna. Protein och fett mättar bra och håller borta suget. Kolhydrater är inte farligt men det är lätt att sätta i sig för mycket vilket motverkar att vi minskar underhudsfettet. I slutänden vill vi ju mejsla fram rutorna på magen.

Frukost – turkisk yoghurt och ägg

frukost

Detta är min standardfrukost bestående att turkisk yoghurt, granola och ibland färska blåbär eller hallon. Till det äter jag ett kokt ägg och dricker ett glas apelsinjuice.

Mellanmål 1 – proteinshake

Man behöver inte äta en massa kosttillskott för att nå träningsresultat eller för att gå ner i vikt, men ibland underlättar det att slippa tänka på att fixa till något. Ofta brukar jag ta någon frukt eller grönsak i handen också.

mellanmal1

 

Lunch – kött, fisk eller kyckling utan kolhydrater

lunch

I regel äter jag nästa bara kött, fisk, eller kyckling utan några kolhydrater till lunch. I det här fallet är det en kryddig köttfärssås med riven parmesan på. Jag öser på med grönsaker och jag brukar sällan känna att jag blir hungrig innan det är dags för eftermiddagens mellanmål.

Mellanmål 2 – kaffe och nötter

mellanmal2

Ett tips är att alltid ha nötter hemma – jämnt! Cashewnötter, jordnötter, hasselnötter, valnötter, mandel (ingen nöt förvisso) mm. Faller suget på så är det bättre att ta lite nötter. Väldigt ofta så tar jag en kopp kaffe på eftermiddagen och rikligt med nötter. Ibland kan det bli lite lufttorkad skinka och smulad fetaost. Toppa upp med mer grönssaker om du behöver äta mer.

Kvällsmat – Lite samma som lunch, minimalt med kolhydrater

kvallsmat

Kvällsmats-konceptet brukar bli lite liknande lunchen. Även här försöker jag hålla ner på kolhydraterna. Bilden visar en av mina favoriter: pulled beef på högrev. Krydda upp med chili och ät tillsammans med creme fraiche. Och – japp – massor av grönsaker här också.

Kvällssnacks? Är det tillåtet?

Jag brukar bli lite sugen på kvällen på något. Du kan antingen vänja kroppen vid chips och mjölkchoklad (vilket jag varit beroende av). Eller så kan du vänja kroppen vid mörk 70% choklad tillsammans med lite goda nötter. Mörk choklad är du ofta mätt på efter 3 bitar.

Äter du enligt det här och tränar enligt mitt program (som du hittar här) så får du garanterat mer muskler och går ner i vikt. Det händer inte på en vecka men kör du disciplinerat under 60 dagar så når du garanterat dit du vill med att förbränna fett och få rutor på magen.

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *