Hem / Kläder & skor / Effektivt träningsprogram med synligt resultat på 60 dagar – dag 20

Effektivt träningsprogram med synligt resultat på 60 dagar – dag 20

Först och främst måste jag rekommendera broddar på löparskorna om du vill springa när det är snö och is i ditt löparspår. Jag köpte mina Nordic Grip för löpning på Apoteket för ett par hundralappar. Har testat dem nu på snö- och isbeläggning och det känns lika tryggt som att springa med spikskor på löparbanor i gummi i juni. Det går att springa utan broddar även om det är snö ute men risken är att du halkar och skadar dig och då kan du säga hejdå till dina träningsresultat. Även om du inte halkar så ger broddarna en trygghet som gör att du kan satsa lite hårdare. Hårdare träning = bättre resultat. I övrigt vill jag tipsa om lämpliga löparkläder när du ska springa på vintern.

Kläder för löpning på vintern

Grundregeln är att du ska frysa lite precis när du går ut och börjar springa. Efter en minut lovar jag att du har fått upp värmen. Om det är första gången du springer när det är kallt så har du förmodligen klätt dig för varmt, det gör alla. Efter ett par gånger lär man sig hur mycket man måste klä på sig.

 • Börja med att skaffa en underställ som är hyfsat varmt som du kan ha under löpartightsen. Det finns underställ för sommarbruk men jag skulle rekommendera att ta en något varmare variant. Du kan även ha ett par shorts utanpå tightsen för att hålla inne värmen ytterligare (japp, det ser även crossfit-coolt ut).
  shorts_nike
  Shorts Nike, Stadium
 • Vindtät löparjacka och byxor är ett måste. Om vinden blåser rakt igenom dina kläder spelar det ingen roll hur många stickade tröjor du har på dig. Jag lyckas faktiskt dra mina sommartights över underställsbyxorna. Det finns även vintertights men jag tycker att ett par underställsbyxor ger lite mer värme.
  loparjacka_soc
  Löparjacka Stadium
 • Löparmössa som är vindtät. Ofta behövs inte så tjock då du håller värmen ganska bra när du springer ändå.
  loparmossa_soc
  Löparmössa Stadium
 • Löparhandskar som är vindtäta (ursäkta tjatet). Samma sak som med mössan, du behöver oftast bara en ganska tunn variant.
 • I övrigt är det en smaksak om du vill ha ett par lite tjockare strumpor eller dubbla strumpor. Ett annat tips är en tunn lös ”tub-krage” som kan gå upp lite i halsen om det är minusgrader. Ovanpå din underställströja och innanför vindjacka kan du välja hur mycket lager du behöver. För mig räcker det med en gammal sliten t-shirt ofta och ibland tar jag något lite tjockare.
  tubhalsduk
  Tubhalsduk, Sportamore

Kör hårt!!

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

Bikini-modellen som är snyggast på alla

Bikinimodellen som passar exakt alla kroppstyper

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *