Hem / Gå ner i vikt / Effektivt träningsprogram med synligt resultat på 60 dagar – dag 2

Effektivt träningsprogram med synligt resultat på 60 dagar – dag 2

Då har träningsprogrammet börjat och jag har kört mitt första pass. De målen som jag bestämt att nå på 60 dagar är 10% kroppsfett, öka 2 kg i muskler och springa 5×300 m intervaller på 5×1 minut plus joggingvila mellan intervallerna. Mitt träningsprogram består av en blandning av styrkeövningar och konditionsövningar. Här nedan ser du upplägget.

Träningsprogram för att bli stark, uthållig och snygg

Träningsprogrammet ska vara upplagt för att nå mina mål på 60 dagar och består av två styrkepass och två konditionspass. Dessa fyra pass kör jag så hårt jag kan på en vecka enligt följande:

  • Måndag: Ett pass funktionell styrketräning för stor muskelutveckling för hela kroppen
  • Onsdag: Ett långdistanspass för att öka uthålligheten
  • Fredag: Ett pass med ”disco-styrketräning” för att mejsla musklerna
  • Lördag: Ett intervallpass för intensiv pulsträning

langdistans

Onsdagspasset: långdistans

I och med att jag körde igång på en onsdag fick det bli att börja med en långdistanspass. Egentligen kvittar det totalt vilket pass du börjar med. Det viktigaste är att du kör igång och fortsätter utan att missa något pass under dina 60 dagar. För mig kändes det mentalt bra att sparka igång med en långdistanspass. Jag började på lite mellannivå med 5 km i makligt tempo. Jag hade inte blodsmak i munnen direkt. Kommande distanspass kommer gå upp till 10 km men längre än så behöver jag inte gå för att nå mina mål. Jag är anmäld till Göteborgsvarvet i maj (21 km) men jag brukar inte köra många pass som är längre än 10 km ändå. Däremot försöker jag pressa tiden för varje distanspass jag gör. Låt aldrig kroppen bli bekväm.

Räcker fyra pass i veckan för att nå målen?

Det är definitivt ett riktigt bra träningsprogram. Sen handlar mycket om att du ska bli rejält slutkörd efter varje pass. Eventuellt kan du köra lite försiktigt de 2-3 första gångerna av varje pass för att din kropp ska vänja dig och inte skada sig. Det gäller framför allt om du är totalt otränad. När det gäller att gå ner i vikt och fettprocent så är det nästan omöjligt att fixa med bara träning. Här måste du även ändra kosten så att du få i dig rätt byggstenar för att bygga muskler och samtidigt lagom mycket kalorier för att du successivt ska bränna fett. Mer om de andra träningspassen och kosten i kommande poster.

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *