Hem / Träning & kost / Effektivt träningsprogram med synligt resultat på 60 dagar – dag 0

Effektivt träningsprogram med synligt resultat på 60 dagar – dag 0

Nu är det dags. Nu ska den här kroppen fixas upp (igen) till super nivå. Och var är bättre att börja än framför datorn. Jag har nu snickrat ihop ett effektivt träningsprogram som ska ge synligt resultat på relativt kort tid. Anledningen till att jag satte upp som mål att lyckas på 60 dagar är att det är lättare att fokusera på ett mål som ligger närmre i tiden än ett mål som ska nås om t ex 5 år. När du håller på att svettas under din skivstång eller under ett intervallpass så vet du att din mage kommer ha rutor på sig inom bara ett par månader. Vi börjar med att sätta upp vilka mål jag vill uppnå under 60 dagar. Hur vill jag förändra min kropp?

traningsprogram_3

Ett effektivt träningsprogram ska leda till resultat

Här är punkterna som jag ska förändra med min kropp. Din önskelista kanske ser något annorlunda ut men jag gissar att många gillar att gå ner i vikt och bränna fett, bygga muskler och få bättre kondition. Det bästa är om du kan sätta tydliga mål som du kan mäta. På så sätt kan du inte fuska och du kan hela tiden följa dina framsteg.

  • Få fram rutorna på magen. Just nu sitter jag med en trivsam fettprocent på ca 15% men jag ska efter dessa 60 dagar gå ner till 10% i fettprocent. Det är då rutorna på magen börjar synas tydligt. (en bodybuilder i tävlingsform ligger på runt 3-4%)
  • Öka i muskelmassa. Det lättaste är att väga dig samtidigt som du håller koll på fettprocenten. Om din fettprocent minskar och du går upp i vikt under tiden du styrketränar så kan du vara väldigt säker på att du lyckats bygga muskler. Idag väger jag 80 kg men jag ska på 60 dagar gå upp till 82 kg. Tänk på att min fettprocent samtidigt ska minska 5% så det kommer bli mer än 2 kg muskelökning.
  • Konditionen ska förbättras. Idag har jag en kort-intervall-sträcka på 300 meter. Mitt mål är att kunna genomföra sträckan på 1 minut 5 gånger i rad med lätt jogging-vila mellan intervallerna. Träningen inkluderar även 1 km uppvärmningslöpning ut till intervall-sträckan och 1 km nedjoggning på vägen hem.

Träningsprogrammet då?

Japp, det var det lätta. Vem som helst kan väl sätta sig framför datorn och skriva en fåfäng önskelista, eller? Absolut. Men det är viktigt att ha tydliga på om du ska kunna hålla en strikt disciplin under 60 dagar. För jag kan lova dig att ska du nå träningsresultat på 60 dagar så behöver du vara väldigt disciplinerad. I nästa post går jag igenom träningsprogrammet som är specialdesignat för att uppnå mina tre mål ovan.

traningsprogram

 

*Image courtesy of nenetus at FreeDigitalPhotos.net

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *