Hem / Träning & kost / De tre bästa superövningarna för att bli vältränad snabbt

De tre bästa superövningarna för att bli vältränad snabbt

Vi bad instruktören Lars på Limhamn Workout i Malmö att visa oss de 3 absolut bästa övningarna för att få en vältränad kropp snabbt. Förutom att vara en otroligt trevlig kille så är Lars en vältränad stålman som fystränar danska militärer till vardags, så det märks att han vet vad han pratar om. Lars betonar att Limhamn Workout erbjuder träning för alla, från nybörjare till fitness-fenomen. Oavsett vilken nivå du är på kan alla vara med i samma träningspass och köra samma övningar genom att man anpassar belastningen. Limhamn Workout har pass varje dag (t o m morgonpass 6:30-7:30) och är du sugen på att testa så har de gratis prova-på-pass på torsdagar kl 19-20 och kl 20-21. Säger du sen koden ”binolino” så får du ett 6-månaderskort för 2100 kr (ord pris 2600 kr). Det har aldrig varit bättre tillfälle att börja träna än nu. Du hittar Limhamn Workout’s hemsida här www.limhamnworkout.se.

Resultat på en månad

Limhamn Workout kör så kallad funktionell fitness där man baserar övningarna på naturliga kroppsrörelser som att lyfta, drag upp sig i stång, sit-ups, kasta medicinbollar mm. Det blir en oerhörd effektiv träning då du både kör kondition och styrka på samma gång. Tiden du investerar i träning är kort i förhållande till resultatet på din kropp. Tränar du två gånger i veckan, känner du resultat på din kondition efter bara en månad. Efter tre månader märker du att du fått en muskulösare kropp. Funktionell fitness är ett väldigt roligt och effektivt sätt att träna. Nedan visar Lars tre övningar som kommer göra dig uthålligare och mer vältränad.

Burpees – fantastisk övning för flåset

Det ser väldigt lätt ut när du står bredvid och tittar på en person så kör burpees. De första repetitionerna är också väldigt lätta. Testa då att köra i 20 sekunder och sen 10 sekunders vila, och upprepa detta 8 gånger. Trots att det ”bara” tar 4 minuter totalt så kommer du få ett rejält flås. Det bästa är att du kan köra det var som helst och det behövs ingen utrustning.
burpees_1
1) Utgå från stående
burpees_2
2) gå ner i liggande på magen mot golvet
burpees_3
3) ta dig upp på fötter igen
burpees_4
4) avsluta med ett upphopp med rak kropp. Upprepa!

Squats – en övning hela kroppen

Det låter nästan för bra för att vara sant med när du kör squats får du jobba med muskler i benen, rumpan, magen, rygg och även armar (framför allt om du kör over-head-squats).
1) Utgå från stående
1) Utgå från stående
squats_2
2) böj på benen tills rumpan är strax under knähöjd
squats_3
3) Pressa dig uppåt. Upprepa!
Om du är nybörjare är det bra att börja utan vikt. När du känner dig bekväm med det så kan du hålla i en vikt (eller ett barn, en sten etc).
squats_vikt
Squats med vikt
Vill du upp ytterligare en nivå kan du köra over-head-squats med skivstång vilket tränar dina axlar och din balans ännu mer.
overhead_squats
Overhead squats

Pull-ups – stärker och förbättrar din kroppshållning

Den här övningen är otroligt bra muskelträning för din överkropp och förbättrar din kroppshållning.
pullups_1
1) Fatta stången lite bredare än axelbrett
pullups_2
2) drag dig upp till hakan
pullups_3
3) sänk dig kontrollerat till utgångsläget. Upprepa!
Är du nybörjare så sätter du ena knät i ett gummiband med lagom mycket draghjälp. När du bli starkare kan du ta ett gummiband med mindre hjälp.

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *