Hem / Träning & kost / Blöt och snygg!

Blöt och snygg!

Många människor, inklusive mig själv, gillar att springa när vädret är bra men avskyr att springa när det är kallt, blött, mörkt eller all of the above. Löpningen är ju en av de bästa träningarna för att få en snygg vältränad kropp och dessutom är det gratis och du behöver aldrig boka tid. Hur får du då motivationen att gå ut och springa även om det är lite kallt, mörkt eller lite regnigt? Här är ett par bra knep som funkar för mig.

Bestäm en tid i veckan när du alltid springer

Om du alltid vet att på onsdag kl 18:00 snörar jag på mig mina snabba löparskor så blir det liksom ingen diskussion med dig själv om du ska ut eller inte. Det blir som att borsta tänderna. Inte står du på morgonen och diskuterar med dig själv om du ska borsta tänderna eller inte. Du bara gör det och sen är det färdigt. Och du känner dig fräschare efteråt. Precis så är det med löpning. Strunt i om du inte gör personbästa varje gång. Den största segern är att ta sig ut i spåret varje gång. Börja med att jubla varje gång du ger dig ut. Du är värd det!

Spring med en löparkompis

running_groupHar du bestämt tid med en löparkompis så är det svårt att backa ur. Det är också lättare och roligare att springa i mörkret och regnet när man har någon att skratta åt situationen med.

man_runningjacketHa bra löparkläder som klarar olika väder

Japp, det är den gamla klyschan ”Det finns inget dåligt väder…” men faktum är att den stämmer. Det finns väldigt många olika löpkläder för olika temperaturer. Långa och korta tights, vindjackor, underställ mm. Dessa finns i olika prisklasser och som vanligt så behöver inte de billigare vara sämre. Att man blir lite blöt av regnvatten när man springer är inget farligt, snarare skönt.

 

 

Image courtesy of Just2shutter, nenetus at FreeDigitalPhotos.net and Sportamore.se

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *