Hem / Ingen kategori / Bli supertränad på utegymmet

Bli supertränad på utegymmet

Än är det kvar en hel del sköna dagar på sensommaren som kan användas för att gå till utegymmet och bli snygg. Utegym är ju något som blir vanligare och vanligare och kanske är det den hetaste träningstrenden nu.  Här listar jag de 5 absolut effektivaste övningarna för att få en superkropp. Har du inget riktigt utegym nära dig, var kreativ och ta till stolar, stolpar, stänger där du kan hitta (kanske på en bra lekplats).

Armhävningar

woman_pushups 2Som jag har sagt innan är detta den absolut bästa övningen. Hur enkel som helst och den ger effekt. Har du svårt att göra riktiga armhävningar så kan du göra dem på knäna. Är du superstar? Be närmsta unge att hoppa upp på ryggen när du kör. Variera med att lägga upp fötterna på olika höjder (betongplintar eller vad du hittar).

Axelpressar

Ett snyggt axelparti är attraktivt både på tjejer och killar. Upp med fötterna på en stol eller plint som är 50-70 cm hög. Sätt händerna som du ska göra armhävningar fast du vinklar överkroppen vid höften så att huvudet pekar neråt och axlarna får göra det tunga jobbet. Känns det för tungt kan du även här stå på knäna på stolen/plinten. Om det känns för lätt kan du ställa dig handstående mot en vägg och pressa dig upp och ner med axlarna.

Ryggdrag

woman_pullupFörsökt hitta en stång som sitter parallellt med marken ca 50-70 upp (tex en vägbom). Lägg dig på rygg på marken under stången och greppa lite bredare än axelbrett. Drag dig upp med hjälp av ryggmusklerna så att bröstet nuddar stången. Sänk dig sakta ner så att musklerna får jobba på nervägen också.

Hängande uppdrag

Hitta ett sång som sitter så att du kan hänga i den med raka armar utan att nudda marken. Hänger stången lite lågt kan du vinkla knäna. Greppa ganska brett och dra dig sen upp. Detta är en tuff övning så i början kan du säkert behöva en kompis som hjälper dig genom att lyfta runt din midja eller i smalbenen.

Och till sist rutorna på magen

woman_situpsVissa utegym har speciell utrustning för att köra mage. Testa gärna dessa. Annars kan du göra sit-ups på marken. Om du fokuserar på att krama ihop varje del av magmusklerna i varje sit-ups så får du bäst effekt. Förmodligen orkar du inte så många då, men det är precis så det ska vara. En tuffare variant är att hänga i en stång med raka armar och sen lyfta benen framför dig.

Kör hårt och njut av att träna utomhus!

 

 

 

*Image courtesy of Stuart Miles, photostock at FreeDigitalPhotos.net and Better Bodies and Runday

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *