Hem / Träning & kost / Bästa övningarna för utomhusträning

Bästa övningarna för utomhusträning

Värmen kommer! Så varför inte byta ut dina inomhusövningar mot några nya effektiva övningar utomhus. Du får inte bara en snygg kropp utan och chansen att få lite frisk luft och bli solbränd. Glömde jag nämna vilken ego-kick det är att imponera på alla som går förbi. Här är 5 bra övningar för att börja ditt fitness-liv utomhus. 

När man kommer ut från gymmet och börjar köra sin träning utomhus känns det direkt som man får 20% mer styrka och uthållighet. Dessutom kör man nog lite extra tungt och vågar testa nya saker. Här nedan finns tips på hur du kan träna dig till en snygg kropp på ett lekfullt sätt. Var inte rädd för att bli lite skitig. Ett par träningshandskar och enkla knäskydd kan vara bra att ha (mest för att se så där cool ut) – och en träningskompis.

Spring och lek

running 2Strunt i om det är asfalt, grus, eller gräs. Hitta det stället som passar dig att springa på. Här handlar det om att få upp pulsen under en längre tid (minst 30 min). Du kan boosta din träning genom att variera hastighet, springa intervall eller springa upp och nerför backar. Finns det en hinderbana i närheten – grattis!!

Planka dig till snygg mage

Utomhus finns inte så många speglar men du kan istället använda din kompis till att se till att du gör en perfekt rak planka. Spänn magmusklerna och tillbaka med axlarna. Är det för jobbigt så kan du stå på knäna. Variera med att göra plankan på sidan för att trimma upp fler muskler.

Skottkärra för armar, axlar och bröst

Ställ dig i samma position som för att göra armhävningar. Låt din kompis lyfta upp dina vrister i ett ”skottkärre-grepp”. Nu är det bara för dig att gå framåt med armarna. Här kan man variera sig oändligt t ex gör 20 armsteg och gör 5 armhävningar, 20 armsteg etc. För att träna axlarna ännu mer kan ni stanna på stället och din kompis kan hålla dina vrister ännu högre när du kör armhävningar. På så sätt får du mer belastning på axlarna.

Utfall och knäböj

utfallDetta är bra för nästan hela kroppen. Rumpan, lår, mage, rygg, höft och balansen. Stå med fötterna parallellt och ta sedan ett mellanstort steg framåt och sjunk ner med bakre knät tills du nästan nuddar marken. Tryck dig upp igen så du har tagit ett steg framåt. Gör man detta kontrollerat behöver man inga större vikter för att det ska kännas jobbigt efter några steg. Knäböj gör du med ca axebrett mellan fötterna och böj sedan på knäna ner tills låren är parallellt med marken innan du går upp igen. Känner du att du vill ha extra vikt, låt din kompis hoppa upp på din rygg. Testa att köra 1-2 knäböj med kompisen på ryggen och sedan 10 utan. Upprepa och variera tills du är rejält genomkörd.

Klättra, klättra, klättra

climbUtnyttja vad du råkar ha tillgängligt utomhus. Hittar du ett perfekt klätterträd? Klättra upp och ner 10 gånger. Råkar det finnas ett tjockt hängande rep? Klättra upp! Klättervägg? Klättra! Finns det en stång? Klättra upp! Är stången horisontell? Dra dig upp (kompisen kan hjälpa). Här kan det vara bra med träningshandskar. Detta kanske är både den roligaste och tuffaste träningen utomhus.

Här finns ännu mer tips på övningar du kan köra med dig egen kroppsvikt.

Ut och kör! Ha kul och se till att du blir rejält trött!

 

*Image courtesy of samarttiw, blackzheep, Pixomar, Witthaya Phonsawat, Serge Bertasius Photography at FreeDigitalPhotos.net

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *