Hem / Ansiktsvård / Bästa knepen för att bli av med påsarna under ögonen

Bästa knepen för att bli av med påsarna under ögonen

Påsar under ögonen får dig att bli otroligt oattraktiv, att du ser äldre ut än du är, att du är trött och seg. I varje fall är det så du tänker om dig själv när du stirrar på dina ”gigantiska” påsar under ögonen. The good news är att du i många fall kan påverka hur tydligt dina påsar under ögonen framträder. Vi är absolut inte emot att låta skalpell, laser och injektioner göra jobbet, men försök först att pröva de mer naturliga metoderna för att se om påsarna minskar.

ogon

Stora påsar under ögonen? – Får du tillräckligt med sömn?

Sömnen är förmodligen den bästa mirakelkuren för skönhet genom alla tider, inte minst mot påsar under ögonen. Det finns inget som gör dig fräschare än att sova ut. Ok, du kanske inte är ditt snyggaste precis när du välter dig ur sängen med världens största rufs, men hår, hud, muskler och hjärna tackar dig i långa loppet. Upplever du att du har stora påsar under ögonen, börja med att se till att du sover 7-8 timmar per natt och gärna att du har regelbundna sovtider.

trott

Dålig kost kan bidra till större påsar under ögonen

Ät en nyttig och varierad kost (hört det förut?) med mycket frukt och grönt, och glöm inte bort att dricka vatten. Vissa studier visar att koffein och hög halt av socker och salt i kosten kan påverka påsarna negativt. Vissa personer kan även ha intolerans mot t ex gluten som gör att påsarna under ögonen blir mer markanta. Och som alltid – Sluta röka nu!

Använd en bra ögonkräm

Undvik att använda din vanliga ansiktskräm runt ögonpartiet då huden runt ögonen är tunnare och känsligare. Investera i en bra ögonkräm (prova gärna dig fram). Det går inte åt så mycket så låt inte priset vara den avgörande faktorn när du väljer. Vissa ögonkrämer lovar att du får mindre påsar, och du får helt enkelt testa och se hur resultatet funkar just för dig.

Concealer – bästa fusket mot påsar under ögonen

ogon2Concealer är något som garanterat funkar för alla när man ska trolla bort påsar under ögonen. Egentligen försvinner ju inte påsarna men de syns mindre, och det är ju det som är det viktiga i denna ytliga värld. Välj en concealer som är ett pyttesnäpp ljusare än din egen vanliga hudton. Sminka försiktigt i den skugglinje som bildas i underkant av påsen under ögat. På så sätt minskas intrycket av påsen och du ser piggare ut.

 

Gå till Doktor Skalpell

Ok, du tittar på din mamma, pappa, mormor, farfar och alla har genetiskt stora påsar under ögonen, och du inser att du har ärvt samma egenskap (tack för den!). Har du pengar och ingen fobi mot en mindre skönhetsoperation så kan du gå till en seriös klinik och få påsarna minskade. Detta är en relativt sett mindre operation och resultatet blir oftast bra utan att du ser konstgjord ut, bara yngre och piggare ut. Priset ligger runt 20000-30000 kr.

*Image courtesy of radnatt, marcolm, patrisyu at FreeDigitalPhotos.net

Om Dana

Dana är en make-up:ens Michelangelo, som ibland går efter "less is more" men lika ofta kör på "more is more". Exhibitionist ut i fingerspetsarna som ständigt frågar sig själv om klackar kan vara för höga? Hade inte Nicki Minaj och Lady Gaga redan funnits, så hade Dana uppfunnit dem.

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

En kommentar

  1. De där påsarna under ögonen kan man brottas dagarna i ända med. Rolig artikel att läsa och det är som du skriver det bästa fusket mot påsarna under ögonen är concealer.

    Ha en fantastisk dag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *