Hem / Ansiktsvård / Bästa fejk-brännan!

Bästa fejk-brännan!

Vill du se så där smaskigt kola-läcker ut utan att drabbas av hudcancer och elefanthud innan du fått smaka på din 25:e födelsedagstårta. Lyssna nu och gör så här!

woman_bikini

1. Alla har olika hudtyper och hudfärger – testa först!

Om du inte har hittat din favvo-BUS-kräm än så har du en rolig uppgift framför dig. Mitt råd är att köpa något som en kompis rekommenderar eller du läst om och testa. Testa först på ett ställe där din blivande kärlek inte kommer titta de närmsta dagarna. Anledningen till att resultatet kan variera från människa till människa är att man har olika torra hudtyper och olika grundfärg på huden. I slutändan vill man ju att resultatet ska se så där naturligt nyss-kommit-hem-från-en-karibien-segling.

2. Smörj in dig med vanlig hudlotion innan du BUS:ar

Ta en helt vanlig hudlotion och smörj in de ställena du ska ta brun utan sol. Resultatet kommer bli jämnare och du undviker att det blir ”streck” eller att torra partier suger åt sig BUS:et på ett onaturligt sätt. Ett vanligt råd är att peela sig först men gör bara detta om du inte har känslig hud. Har du känslig hud så ska du aldrig peela dig.

3. Smörj, smörj, smörj!

Var jättenoga med att du smörjer in jämnt. man_torsoDe flesta BUS:arna har ingen färg och du kan därför inte se var du smörjt in dig och om det blivit jämnt – förrän det är för set. Jobba därför med fingrar i cirklar om och om igen överallt. Föreställ dig att du är blind och att du håller på att smörja in dig på solkräm och du får absolut inte glömma någon vid kladd på kroppen, eller att du glömmer något område. Testa med att blunda och smörja, smörja, smörja. Grundregeln är att undvika hårfästen och torra partier runt armbågar och knän. Det är lätt att slarva på fötterna och runt tårna. Gör ett noggrant arbete så att du kan vissa dina snygga vår- och sommarfötter.

Mina bästa tips på BUS-produkter

Nu är ju det såklart en smaksak om man gillar kräm, mousse, spray eller servetter. Huvudsaken är ju resultatet (och att du inte får cancer). Nedan är några heta tips på produkter att testa inför uteserverings- och beach-säsongen.

L’Oreal Self-tanning duo-wipes

loreal

Precis fått bäst-i-test i SVT:s brun-utan-sol-test. Består av två servetter som ger ett bra resultat och lämnar minimalt med fläckar på kläder. Kan vara en utmaning att få servetterna att räcka till hela kroppen om man är en 190 cm lång bodybuilder.

Hawaiian Tropic Self Tan Crème

hawaiian

En av mina absoluta favoriter. Luktar gott och är lätta att stryka på hela kroppen. Efter två strykningar så har jag fått precis en lagom brun ton som ser naturlig ut. En blandning mellan mousse och kräm.

St Tropez Self Tan Bronzing Mousse

sttropez

En klassiker och mångas favorit. Ger brun färg direkt och torkar snabbt.

Decleor Self-Tanning Milk Natural Glow Face & Body

decleor

En lyxigare (och dyrare) BUS. Testa den här först när du har testat andra billigare varianter och när din veckopeng tillåter.

Åhléns Brun utan sol

ahlens

Helt ok resultat. Och med tanke på priset så kan jag inte annat är rekommendera denna till alla som vill BUS:a.

woman_jumpingDe är bara att vänja sig vid att alla kommer att spana på just dig på stranden nu!

 

*Image courtesy of photostock and domdeen at FreeDigitalPhotos.net 

 

Om Dana

Dana är en make-up:ens Michelangelo, som ibland går efter "less is more" men lika ofta kör på "more is more". Exhibitionist ut i fingerspetsarna som ständigt frågar sig själv om klackar kan vara för höga? Hade inte Nicki Minaj och Lady Gaga redan funnits, så hade Dana uppfunnit dem.

Kolla även

Bli av med hudbristningar?

Hudbristningar, eller stretch marks, som är samma namn på de märken som bildas på huden …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *