Hem / Ansiktsvård / 9 tips: Se ung ut även när du blir äldre

9 tips: Se ung ut även när du blir äldre

woman_faceAtt se ung ut är ju inget större problem när du fortfarande är ung, men för att fortsätta se ung och fräsch ut hela livet bör du redan nu tänka på att vårda din kropp och utseende så den inte förfaller. Är du redan i mogen ålder så är det inte för sent att se ung ut. Det handlar mest om att få in bra vanor. Jennifer Aniston, Liv Tyler och Sandra Bullock blir mirakulöst snyggare och sexigare ju äldre de blir. Denna evigt unga förtrollning kommer inte av sig självt. De kan se unga ut just på grund av sina bra vanor (och ett par miljoner dollar för PT:s och skönhetsingrepp så klart). Här är de 9 bästa tipsen för att se ung ut även när du blir äldre. Ju mer du kan följa ju snyggare kommer du att vara.

Skydda dig mot solen

Det är bra med ljus. Vistas utomhus så kommer du känna dig piggare och du får även D-vitamin via solen. Var noga med att använda en ansiktskräm med solskyddsfaktor året om. När det är riktigt soligt så ska du ha solhatt och även skydda övriga kroppen. Klart du ska njuta av stranden i bikini men steker du dig för hårt så åldras huden snabbare.

Sluta röka – punkt slut!

Japp, det finns ingen mellaväg här. Sluta röka! Nu! Det är inte bara äckligt och ofräsch, det ger dig garanterat elefanthud och basrönt (nej, inte sexigt). Att njuta av ett glas vin, eller ett par då och då, är ingen fara för ditt åldrande. Problemet är om du dricker hejdlöst, då blir du gammelfarmor innan Sverige vinner nästa Eurovisionsschlagerfestival.

Sov dig ung

woman_sleepingNär du är ung tycker du att sömnen inte spelar så stor roll på ditt utseende. När du kommer upp i mer mogen ålder så är sömnen ett av de viktigaste knepen att se ung ut. Sov mellan 7-8 timmar per dygn. 22:00-06:00 eller 23:00-07:00 funkar bra.

Vitaminer och drick vatten

Se till att ät en kost med bra råvaror som innehåller alla nödvändiga vitaminer och mineraler. Grönsaker och nötter är perfekt att gå runt och knapra på som mellanmål. Här finns tips för vilka vitaminer som kan vara bra att tänka på lite extra.

Gå ner i vikt

Är du överviktig, gå ner i vikt! En överviktig person både ser äldre ut och kan även åldras snabbare då inre organ belastas hårdare (inte minst pga en förmodad sämre kosthållning). Jag vet, det är skitsvårt med disciplinen och det är så lätt att falla tillbaka i dåliga vanor. Bestäm dig! Försök ta en kompis till hjälp. Här finns tips till en början att förbränna fett.

Lär dig vardagssminka dig snyggt

Vi snackar inte om värsta partysminkningen nu, utan det du har på en vanlig onsdag i oktober typ. Fråga en kompis eller kollega som du tycker sminkar sig naturligt snyggt. Eller varför inte unna sig en sminkkurs hos någon bra makeup-butik. Tänk på det vardagliga som att trolla bort ojämna färgpartier i huden, lätt sminkade ögon, naturliga läppar och ögonbryn.

Bär kläder som sitter snyggt

Gäller så klart alla människor i alla åldrar, alltid! Kolla över din nuvarande garderob och använd ramsan: Häng, Släng och Säng. Dvs Häng upp dina kläder snyggt i garderoben för bra överblick, Släng sånt som inte sitter snyggt och som du ändå inte använder, och – till sist – lägg fram dina kläder till nästa dag innan du går till Sängs. Här får du tips hur du kommer igång.

Träna din hållning

Börja med detta redan när du är ung. Är du äldre så är den goda nyheten att genom att förbättra din hållning, så kan du lätt ”bli” tio år yngre. Bra sätt att förbättra sin hållning är att kombinera styrketräning med yoga eller dans. Här finns bra tips för att förbättra din hållning.

woman_yoga2

Omge dig med bra vänner och skratta mycket

Allt i livet blir bättre med vänner. Vårda de vänner du har och var öppen för nya bekantskaper. Alla tips ovan blir lättare när du har bra vänner. Ska du gå ner i vikt eller sluta röka, är det bästa att ha en bra vän som stöd. Vänner hjälper dig att snabbare ta dig igenom stunder i livet när du inte är på topp. Försök att fokusera på de saker i livet som gör dig glad.

*Image courtesy of Clare Bloomfield, marcolm, nenetus at FreeDigitalPhotos.net

 

Om Dana

Dana är en make-up:ens Michelangelo, som ibland går efter "less is more" men lika ofta kör på "more is more". Exhibitionist ut i fingerspetsarna som ständigt frågar sig själv om klackar kan vara för höga? Hade inte Nicki Minaj och Lady Gaga redan funnits, så hade Dana uppfunnit dem.

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *