Hem / Träning & kost / 3 tips för motivation som ger dig superkropp

3 tips för motivation som ger dig superkropp

Att få en vältränad och snygg kropp handlar om att äta rätt och träna hårt. Det vet alla. Det som många missar är att det handlar inte om att äta någon extrem-diet eller träna 9 dagar i veckan. Tricket är att äta en ok kost och träna 2-3 gånger i veckan och verkligen hålla detta i ett par månader. De flesta går ut för hårt och kör någon träningsmetod som är över-hård och för många dagar i veckan och resultatet blir att de tröttnar efter typ 2 veckor. Eller har någon läst att man kan bli smal genom att äta spindlar och alger och tröttnar halvvägs in i måltiden. Nä, hitta en träningsform som är kul för dig och mat som funkar för dig och se till att fokusera på att köra ordentligt i minst 60 dagar. Då får du garanterat resultat. Här får du 3 tips för att motivera dig till en mer vältränad och snygg kropp

snygg_kropp

Sätt en rimligt mål för din träning efter 60 dagar

Sätt ett mål som är tufft men som du absolut kan nå om du satsar ordentligt i 60 dagar. Målet ska vara någon som du verkligen vill uppnå t ex 3 kg smalare, tydligare axlar, bättre hållning, snyggare armar.

Byt ut dina långa löprundor mot intensiva intervaller

Att springa 10 km kan kännas väl långtråkigt. Byt ut de långa rundorna mot intervallträning där du springer 5 x 300 m i högre hastighet. Du ska springa fortare än vad du normalt kör på dina vanliga löprundor, men du ska kunna genomföra alla 5 intervaller med ungefär samma hastighet. Mellan intervallerna joggar du lugnt i ca två minuter så att din andning återhämtar sig. Börjar med att springa 5 minuter i lugnt tempo innan du sätter igång med intervallerna så att du är uppvärmd. Kör detta ett par gånger per vecka så kommer du märka att du kan köra intervallerna i högre och högre tempo.

Tänk på tillfället då du ska visa upp din nya snygga kropp

Har du en solsemester bokad om ca två månader. Då är det perfekt att tänka på det när du kör styrketräning eller är ute och springer. Har du ingen bokad resa går det lika bra att fokusera på nästa gång du ska gå ner i bassängen på badhuset eller hur snygg du kommer se ut i klänningen utan ärmar med bar rygg. Det viktigaste är att målet är ca två månader fram i tiden från starten med din träning.

Tips på bra kost och träning

Här hittar du en bra tips för att bränna fett och gå ner i vikt.

Här finns ett effektivt program för att bygga snygga muskler.

 

*Image courtesy of nenetus at FreeDigitalPhotos.net

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *