Hem / Kläder & skor / 3 tips för att få större rumpa

3 tips för att få större rumpa

Alla verkar vilja ha större rumpa nu. Instagram fullkomligt svämmar över av tjejer som visar upp sina fylliga rumpor. Att större rumpor skulle bli så här trendigt får vi tacka förebilder(?) som Jennifer Lopez och Kim Kardashian för. Det är ju väldigt trevligt att ett annat kroppideal än det svältfödda och pinnsmala får plats, samtidigt blir det ju alltid så att vissa tjejer alltid rent genetiskt hamnar vid sidan av den rådande kroppstrenden. Har du en smalare kroppssiluett idag så – grattis! spegla dig, njut och var glad! Är du ändå sjukt sugen på att få en större rumpa, så följ dessa 3 runda tips.

Få större rumpa genom träning

För att få en fastare och större rumpa ska du köra övningar som aktiverar och utmanar musklerna i rumpan. Tre bra övningar är knäböj (kallas även squats), marklyft och utfall. Börja med att köra 8-12 repetitioner, vila någon minut och upprepa tills du kört varje övning 3-4 gånger. Gör du denna rutin 1-2 gånger i veckan så kommer du märka att musklerna i rumpan växer och blir fastare. Detta kommer leda till att du får större rumpan. Är du nybörjare så börja utan vikter och fokusera på att jobba med musklerna i rumpan så mycket som möjligt. Här kan du se hur du ska göra knäböj (squats). När du kört ett tag så ska du inte var rädd för att köra med tyngre vikter för att få större rumpa.  

Ät dig till en större rumpa

Om du lägger på dig mer kroppsfett så kommer du att få större rumpa. Ökar du ditt matintag så kommer kroppen lagra mer fett och din rumpa kommer att växa därefter. Det orättvisa i detta är att olika personer har olika gener (surprise!) och vilket gör att olika personer har sina naturliga fettdepåer på olika ställen på kroppen. Vissa lagrar mest fett runt rumpan, vissa lagrar mycket runt midjan, ansiktet etc. Har du begåvats med att ha din största fettdepå på rumpan så kan det vara en god idé att äta en och annan muffins per dag för att få en större rumpa. Vet du att din midja lagrar mest fett så kanske du vill ha en mer balanserad kosthållning.

Få en större rumpa med rätt kläder

Rätt jeans kan få din rumpa att se större ut. Förutom att välja jeans som sitter rätt runt din rumpa, så ska du även tänka på vissa detaljer. Välj jeans med små fickor för då ser rumpan större ut. Fickorna ska helst sitta brett isär. Alla detaljer som ficklock och broderier gör att din rumpa ”blir större”. Är det mycket stretch i jeansen så ska du köpa dem väldigt tighta, annars tänjer de sig för mycket och sitter slappt efter ett tag vilket motverkar intrycket av en fyllig rumpa. Det finns även en mängd push-up-strumpbyxor som formar och lyfter både rumpa och midja. Det är inte alltid de dyrare strumpbyxorna som är bäst, ett par från H&M kan passa minst lika bra till din rumpa. Till sist vill vi slå ett slag för höga klackar för de lyfter upp hela din kropp från vaderna och låren till rumpan. Glöm inte att sträcka på överkroppen bara så du inte slokar med axlarna.  

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

Bikini-modellen som är snyggast på alla

Bikinimodellen som passar exakt alla kroppstyper

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *