Hem / Träning & kost / 3 steg för att få rutor på magen

3 steg för att få rutor på magen

Rutor på magen kanske är det mest eftertraktade attributet när man tränar. Det finns få saker som symboliserar en vältränade kropp lika mycket. Men varför ska det vara så enormt svårt att få fram de där 6 stycken rutorna(?) Tja, hade det varit lätt så hade det kanske inte varit så eftertraktat – som så mycket annat som har med skönhet att göra. Följ dessa tre steg så kommer du med stark vilja få fram bulorna på magen.

Bygg upp magmusklerna

Ganska självklart egentligen. Vill du ha några magrutor att visa upp på playan så måste du bygga dem också. Tänk långsiktigt, de tar tid att bygga. Du behöver inte göra 300 situps varje kväll utan träna dem precis som du t ex tränar biceps- eller benmuskulaturen.

plank

Träna tungt, jobba ordentligt. Träna magmusklerna 1-3 ggr i veckan med 2-3 övningar där du kör 3 set med 8-10 repetitioner i varje set. Här är några förslag på magövningar (kör tills magmusklerna är helt uttrötta). Men för guds skull – glöm inte att träna resten av kroppen också.situps

  • Crunches (eller situps). De funkar fortfarande. Låt magmusklerna ”rulla” upp dig.
  • Benlyft hängandes i stång. Igen, jobba med magmusklerna. Är det för tungt kan du böja på knäna.
  • Planka/sidoplanka. Kör till du (nästan) svimmar. Titta gärna i spegeln så du har bra hållning hela tiden.

Bränn fettet

Du kämpar och kämpar på gymmet men ser aldrig skymten av några magrutor. Näpp, du har ju ett fettlager som skymmer. Bränn fettet och rutorna säger hej. Du måste ner på sisådär 14% kroppsfettsnivå för att de ska synas, gärna ännu mer. Jag vet, det är jobbigt men det är det ju alltid när man ska vara snygg. Fett bränner du med all fysisk aktivitet som du gör. Det som ofta funka bra är att båda få några styrkepass och några konditionspass i veckan. Ju intensivare du kör, ju mer fett säger bye bye. Utöver styrkepassen, här är några konditionspass du kan köra beroende vad som funkar bäst för att få upp dig i puls.running

  • Löpning – kanske bästa pulsträningen. Billigt och du kan börja utanför dörren.
  • Cirkelträning – många stationer med intensiva kroppsövningar. Endast korta vilopauser gör att pulsen hålls uppe.
  • Bollsporter – bollen gör att du inte tänker på att du faktiskt springer. Men se verkligen till att du springer och inte står stilla.

Ät med stranden i fokus

Kosten är nog det viktigaste att tänka på för att trolla fram schackbrädet. Du ska helt enkelt bli av med fett och då måste du göra av med mer kalorier än du stoppar i dig. Sluta absolut inte äta utan ät bra mat med mycket proteiner och grönsaker. Ett tips är att dra ner lite på ris, pasta, potatis och mackor (och självklart snask och snacks). Fokusera på hur snygga magrutor du vill ha på stranden i sommar när alla tittar på dig. Gör din kosthållning som en naturlig rutin. Här är ett par solklara tips för hur man trollar bort fettet.

 

*Image courtesy of adamr, tiverylucky, photostock, Ambro at FreeDigitalPhotos.net

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *