Hem / Träning & kost / 3 steg för att få muskulösa och snygga axlar

3 steg för att få muskulösa och snygga axlar

snygga_axlarAtt ha ett välbyggt axelparti är inte bara snyggt under badsäsongen utan är snyggt hela året om. Kläderna sitter snyggare om du har en överkropp som kan bära upp dem. Kavajerna sitter mycket snyggare ut på en kille med manliga axlar jämfört med hur samma kavajmodell ser ut på en kille med slokande axlar. Samma sak gäller för tjejer, och inte minst om man vill ha en ärmlös klänning och visa upp sina snygga axlar. Följ dessa tre steg så kommer du garanterat få snyggare axlar på 6 månader.

Sträck på dig – alltid!

Detta är det första rådet jag ger till 95% av alla som vill ha tips för hur man får en snyggare kropp, axlar inkluderat. Att ha en bra hållning ger direkt ett intryck av en vältränad och smidig kropp. En normaltränad person med bra hållning ser snyggare ut och utstrålar mer självförtroende än en elit-motionär med dålig hållning. Tänk på din hållning när du tränar på gymmet eller är ute och springer, när du sitter på kontoret, när du står på bussen etc. I början känns det stelt och konstigt, men efter ett tag kommer du automatiskt få en bättre hållning och din stödmuskulatur i kroppen kommer blir starkare. Din kropp kommer helt enkelt belöna dig med ett snyggare utseende om du alltid tänker på din hållning. Sträck på dig, bak med axlarna och fram med bröstet!

Bästa gymövningarna för axlarna

Bästa övningen nr 1: hantelpress.

hantelpress

Ta två hantlar, stå eller sitt på en bänk, rak i ryggen, och pressa uppåt till raka armar. Sänk dem sedan till öronhöjd och pressa upp igen. Försök att alltid ha tyngden rak över dina armbågar, alltså inte för långt ut från dig och inte för nära dig.

Bästa övningen nr 2: sidolyft med hantlar.

hantellyft

Stå upp, tänk på hållningen och lyft hantlarna med raka armar rakt utåt sidorna. Lyft tills hantlarna är i öronhöjd och sänk sedan kontrollerat. Försök tänka att armbågarna eller lillfingrarna ska vara högst i lyftet så tar det bäst på axlarna. Börja med lätta hantlar.

Bästa övningen nr 3: omvända flyes (svårt namn på ett lätt och bra övning).

omvanda_flyes

Stå framåtlutad eller ligg på magen på en bänk, du kan behöva luta upp ryggstödet något så dina armar kan hänga fritt neråt undan att nudda golvet. Håll två hantlar som du lyfter rakt utåt och uppåt tills dina armar är rakt utåt på sidorna som vingarna på ett flygplan. Sänk kontrollerat igen. Här behövs bara ett par kilo per hantel om du är nybörjare.

Det viktigaste är att du känner att det är axelmuskulaturen som får jobba. Ju mer du tränar ju mer känsla får du för vilka muskler du använder när du utför övningarna. Är du nybörjare så börja med väldigt lätta vikter, detta är en övning som kommer kännas, jag lovar. Tänk på att du ska hålla på regelbundet i 6 månader (ja, gärna längre så klart) så du ska inte gå ut för hårt. När du känner att du blir starkare så ska du öka vikten, annars får kroppen ingen utmaning.

Tänk på helheten

Du är mer än dina axlar. Även dina biceps (överarmens framsida) och triceps (överarmens baksida) påverkar intrycket av snygga axlar. Träna kroppen allsidigt så klart. Vill du även se mer rippad ut så finns det tips här för hur du ska gå ner i vikt.

Följer du dessa tre steg och kör övningarna minst en gång per vecka i 6 månader så kommer du garanterat få kommentarer om dina ”nya” snygga axlar.

 

*Image courtesy of nenetus, Ambro, stockimages at FreeDigitalPhotos.net, and Mens Fitness

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *