Hem / Hudvård / 3 höstgrönsaker som gör dig snyggare

3 höstgrönsaker som gör dig snyggare

Ät mycket grönsaker är ofta ett tips man ser för att må bättre och se snyggare ut. Alla vet ju att det är nyttigt med vitaminer och att de gör underverk för din kropp, hud, naglar mm. Här har vi valt ut 3 supergrönsaker som är fullproppade med vitaminer och annat nyttigt som får din kropp att spinna. I kombination med en aktiv livstil så kommer din kropp belöna dig med att se snyggare ut. Vi har inte enbart valt dessa 3 grönsaker för att de är hälsosamma för din kropp, utan också för att de är supergoda och det är helt rätt tid att äta dem nu på hösten. Var så god och njut!

Ät rödbetor och få superkropp!

superkroppRödbetor gör underverk för din kropp. Glöm den där tråkiga inlagda varianten som du får på burk och äts tillsammans med en pyttipanna. Köp istället färska rödbetor, koka dem en timme och servera med flingsalt och parmesan (finns även goda färdigkokta). De är söta och nästan beroendeframkallande. Funkar bra till både kött, fisk och vegetariska rätter. Du kan även mixa rå rödbeta i en smoothie med t ex banan eller hallon. Rödbeta innehåller förutom massa nyttiga vitaminer även nitrat som bland annat förbättrar syreupptagningen i kroppen och cellernas omsättning, vilket är några av de viktigaste funktionerna för din kropp.

hudVitkål ger dig snygg hud och tänder

Visste du att det räcker med 150 gram vitkål om dagen för att täcka ditt C-vitamin behov? Ät det som råkost, mixa det i din smoothie, gör en coleslaw eller ha det med i din matlagning. C-vitamin behövs för bindvävens omsättning i hud, tänder, skelett och blodkärl. Dessutom är vitkål väldigt mättande vilket minskar ditt matsug.

Gå ner i vikt med palsternacka!

ga_ner_i_viktPalsternackan är kanske en av mina favoritrotfrukter. Den är fantastiskt god att rosta i ugnen och blir söt och fräsch. Blanda gärna med andra rotfrukter. Generellt sett funkar rotfrukter (som morötter) jättebra om du satsar på att gå ner i vikt. På köpet med din viktminskning får du en mängd vitaminer som får din kropp att skratta. Ryktet säger att palsternacka kan förbättra sexlivet (hm, inte helt vetenskapligt bevisat än…).

 

*Image courtesy of Ambro, stockimages, patrisyu at FreeDigitalPhotos.net

Om Teo

Vi på redaktionen undrar om Teo verkligen har ett hem eller om han bor på gymmet(?) Teo lever för allt som gör dig starkare, snabbare, tightare, uthålligare och tröttar ut oss med sitt personliga mantra "det finns inga genvägar till snygg kropp - bara smart träning!".

Kolla även

3 supertips för att bli snyggare 2019!

Nytt år – nya ambitioner! Med det nya året får man en starkare känsla av …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *